Με πλοίο για Χώρα των Βάσκων

Για να φτάσετε στην Χώρα των Βάσκων με πλοίο, μπορείτε να αναχωρήσετε από 3 χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Ιρλανδία. Τα πλοία των 1 εταιρειών (Brittany Ferries) που πραγματοποιούν δρομολόγια προς την Χώρα των Βάσκων προσεγγίζουν 3 λιμάνια: Πόρτσμουθ, Μπιλμπάο και Rosslare.

Με ένα δίκτυο 2 ακτοπλοϊκών γραμμών, είναι εύκολο να φτάσετε στην Χώρα των Βάσκων και να βρείτε την ιδανική διέλευση. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες Brittany Ferries προσφέρουν έως και 4 διασταυρώσεις την εβδομάδα. Βρείτε όλες τις τιμές και τις καλύτερες προσφορές για Χώρα των Βάσκων στη μηχανή αναζήτησης της Vivanoda.

Πλοία για Χώρα των Βάσκων σε αριθμούς

Χώρες
Ηνωμένο Βασίλειο
Ισπανία
Ιρλανδία
Αριθμός διασταυρώσεων
4 διασταυρώσεις την εβδομάδα
Αριθμός λιμένων
3
Αριθμός ακτοπλοϊκών συνδέσεων
2
Αριθμός ακτοπλοϊκών εταιρειών
1
Αναζήτηση για πλοία
Αναζήτηση και κράτηση καταλύματος

Τα πιο δημοφιλή δρομολόγια πλοίων προς Χώρα των Βάσκων

Για να ταξιδέψετε στην Χώρα των Βάσκων με πλοίο, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες Brittany Ferries προσφέρουν καθημερινά δρομολόγια από Rosslare, Μπιλμπάο ή Πόρτσμουθ.

Αναζήτηση για πλοία
Αναζήτηση και κράτηση καταλύματος
Πλοία Χώρα των Βάσκων - Τιμές, εισιτήρια και δρομολόγια πλοίων

Πορθμεία Χώρα των Βάσκων: τουριστικός οδηγός

Πορθμεία Χώρα των Βάσκων: Τι να δείτε και τι να κάνετε;

Η Χώρα των Βάσκων είναι μια μοναδική περιοχή ανάμεσα στη Γαλλία και την Ισπανία, γνωστή για τον ζωντανό πολιτισμό της, το όμορφο τοπίο και τη νόστιμη κουζίνα της. Ακολουθεί ένας οδηγός που θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τις κυριότερες πόλεις και τα αξιοθέατα αυτής της μαγευτικής περιοχής.

Ξεκινήστε το ταξίδι σας από το Μπιαρίτζ, μια θρυλική πόλη γνωστή για τις αμμώδεις παραλίες της και την μοντέρνα ατμόσφαιρά της. Περπατήστε κατά μήκος της Grande Plage και θαυμάστε τους σέρφερ που αψηφούν τα κύματα. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Rocher de la Vierge, ένα εμβληματικό σύμβολο της πόλης που προσφέρει εκπληκτική θέα στον ωκεανό. Για μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία, δοκιμάστε φρέσκα θαλασσινά σε ένα από τα πολλά εστιατόρια της πόλης.

Συνεχίζοντας νότια, θα φτάσετε στο Saint-Jean-de-Luz, μια γοητευτική παραλιακή πόλη με πλακόστρωτα δρομάκια και τυπικά βασκικά σπίτια. Κάντε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης και ανακαλύψτε την πλούσια κληρονομιά της, συμπεριλαμβανομένης της εκκλησίας του Saint-Jean-Baptiste και του Maison de l'Infante, όπου ο βασιλιάς Λουδοβίκος XIV παντρεύτηκε την Ινφάντα της Ισπανίας. Μπορείτε επίσης να χαλαρώσετε και να κολυμπήσετε στις υπέροχες παραλίες της πόλης.

Στη συνέχεια κατευθυνθείτε στο Μπιλμπάο, μια δυναμική, σύγχρονη πόλη που φημίζεται για την τέχνη και την αρχιτεκτονική της. Το Μουσείο Guggenheim, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Frank Gehry, είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει να επισκεφθείτε. Στο εσωτερικό του θα ανακαλύψετε μια εξαιρετική συλλογή σύγχρονης τέχνης. Και μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Casco Viejo, την παλιά πόλη του Μπιλμπάο, με τα στενά δρομάκια και τα ιστορικά κτίρια. Δοκιμάστε τα περίφημα βασκικά pintxos στα πολλά μπαρ της πόλης.

Για μια πιο αυθεντική εμπειρία, επισκεφθείτε τα γραφικά χωριά της Χώρας των Βάσκων. Το Ainhoa, που έχει καταγραφεί ως ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας, είναι ένα κόσμημα της βασκικής αρχιτεκτονικής με τα ημιτελή σπίτια του και την εκκλησία του 17ου αιώνα. Το Saint-Jean-Pied-de-Port είναι ένα άλλο χωριό που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε στη διαδρομή προς το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα. Εδώ θα βρείτε μια μοναδική μεσαιωνική ατμόσφαιρα και ένα υπέροχο ορεινό τοπίο.

Αν είστε ενθουσιώδης πεζοπόρος, τα Βασκικά Πυρηναία προσφέρουν πολλές ευκαιρίες. Το μονοπάτι Corniche κατά μήκος της ακτής προσφέρει εντυπωσιακά τοπία ανάμεσα στα βουνά και τον ωκεανό. Μια άλλη δημοφιλής πεζοπορία είναι στο Pic d'Orhy, το οποίο προσφέρει εκπληκτική θέα στην οροσειρά των Πυρηναίων.

Αναζήτηση για πλοία
Αναζήτηση και κράτηση καταλύματος

Κύρια λιμάνια προσέγγισης για τη διέλευση προς την Χώρα των Βάσκων

Άλλοι ακτοπλοϊκοί προορισμοί από την Χώρα των Βάσκων

None

None
None
None