Πόσο κοστίζει το ταξίδι με ακτοπλοϊκό στην Ευρώπη;

Μελέτη και ανάλυση του δείκτη τιμών για τις ακτοπλοϊκές διελεύσεις στην Ευρώπη το 2023

Σε αυτή την καλοκαιρινή περίοδο, που είναι ιδανική για θαλάσσιες αποδράσεις και κρουαζιέρες κάθε είδους, το ταξίδι με πλοίο είναι ένα δημοφιλές μέσο μεταφοράς για πολλούς ταξιδιώτες. Μακριά από το άγχος των πολυσύχναστων αεροδρομίων ή σταθμών, τα πλοία σας επιτρέπουν να ταξιδέψετε με άνεση και με τον χρόνο σας.

Στη Vivanoda, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να βρίσκουν ακτοπλοϊκά, λεωφορειακά, σιδηροδρομικά και αεροπορικά εισιτήρια, θελήσαμε να ξεκινήσουμε μια μεγάλη μελέτη σχετικά με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στην Ευρώπη, προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τις διακυμάνσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ανάλογα με διάφορα κριτήρια (χώρα προορισμού, απόσταση, εποχικότητα κ.λπ.).

Για το λόγο αυτό αναλύσαμε δεκάδες χιλιάδες τιμές ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε εκατοντάδες δρομολόγια στην Ευρώπη, καθώς και διελεύσεις προς την Τουρκία και τις χώρες του Μαγκρέμπ (Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία), προκειμένου να αποκτήσουμε μια όσο το δυνατόν πιο εξαντλητική εικόνα. Πρέπει να σημειωθεί ότι στην παρούσα μελέτη έχει ληφθεί υπόψη μόνο η τιμή, ανεξάρτητα από την ποιότητα των υπηρεσιών επί του πλοίου, τις διαφορές στους μισθούς του προσωπικού, τις οικονομικές διαφορές μεταξύ των χωρών κ.λπ.

EUROPE

Βασικά σημεία

 • Οι ακτοπλοϊκές διελεύσεις προς Τυνησία, Λιθουανία, Λετονία, Πολωνία και Σουηδία έχουν τον χαμηλότερο δείκτη τιμών.
 • Αντίθετα, οι ακτοπλοϊκές διελεύσεις προς την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Μαρόκο έχουν τον υψηλότερο δείκτη τιμών.
 • Οι συνδέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και οι συνδέσεις μεταξύ Μαρόκου και Ισπανίας είναι αναλογικά οι ακριβότερες στην Ευρώπη.
 • Οι συνδέσεις μεταξύ Γερμανίας και Λιθουανίας ή Λετονίας είναι οι λιγότερο ακριβές σε σχέση με τη διανυόμενη απόσταση.
 • Όσο πιο σύντομη είναι η διέλευση, τόσο πιο ακριβή είναι.
 • Σε όλη την Ευρώπη, οι τιμές είναι κατά μέσο όρο υψηλότερες από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Είναι επίσης ελαφρώς υψηλότερες τα Σαββατοκύριακα.

Σύγκριση δεικτών τιμών πλοίων ανά χώρα στην Ευρώπη

Με βάση τον δείκτη τιμών, ο οποίος αντιπροσωπεύει τη μέση τιμή ανά άτομο για τη μετακίνηση 100 χιλιομέτρων με πλοίο, εντοπίσαμε τις πιο ακριβές και τις λιγότερο ακριβές χώρες για ακτοπλοϊκά ταξίδια.

Σύγκριση δεικτών τιμών πλοίων ανά χώρα στην Ευρώπη

Τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν μια σημαντική διαφοροποίηση των ναύλων σε ολόκληρη την ήπειρο.

Μεταξύ των πιο ακριβών χωρών, η Τουρκία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μαρόκο, τη Μάλτα, την Ισλανδία, την Ιταλία, την Αλγερία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Όλες αυτές οι χώρες έχουν σχετικά υψηλές τιμές ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Από την άλλη πλευρά, είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι οι σκανδιναβικές χώρες και οι χώρες της Βαλτικής είναι από τις φθηνότερες στην Ευρώπη. Η Τυνησία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των φθηνότερων χωρών, ακολουθούμενη από τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Πολωνία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, την Αλβανία, την Εσθονία και την Κύπρο. Αυτοί οι προορισμοί προσφέρουν πιο προσιτές τιμές για τις ακτοπλοϊκές διελεύσεις, γεγονός που μπορεί να είναι ελκυστικό για τους ταξιδιώτες που αναζητούν οικονομικές λύσεις.

Σύγκριση ναύλων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών

Το επόμενο μέρος της μελέτης μας επικεντρώνεται στη σύγκριση των ναύλων πλοίων μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών. Αναλύσαμε τους ναύλους πλοίων σε διεθνείς διαδρομές, όπως αυτές μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, Ισπανίας και Μαρόκου, καθώς και όλες τις ακτοπλοϊκές διαδρομές μεταξύ δύο χωρών, προκειμένου να κατανοήσουμε πώς οι τιμές διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Οι εσωτερικές διασταυρώσεις (Ιταλία -> Ιταλία ή Ελλάδα -> Ελλάδα, για παράδειγμα) έχουν εξαιρεθεί.

Σύγκριση ναύλων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών

Βλέπουμε ότι οι διελεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχουν τον υψηλότερο δείκτη τιμών στην Ευρώπη. Πολύ πιο πίσω βρίσκονται οι διασταυρώσεις μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου και μεταξύ Δανίας και Γερμανίας.

Αντίθετα, οι διελεύσεις μεταξύ Γερμανίας και Λιθουανίας ή Λετονίας είναι οι φθηνότερες στην Ευρώπη σε σχέση με τη διανυόμενη απόσταση.

Οι διελεύσεις μεταξύ Νορβηγίας και Σουηδίας και μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας είναι επίσης μεταξύ των φθηνότερων στην Ευρώπη.

Υπάρχει επίσης μια έντονη αντίθεση μεταξύ των διελεύσεων προς το Μαρόκο, οι οποίες είναι από τις φθηνότερες από τη Γαλλία ή την Ιταλία (μεγάλες διελεύσεις), αλλά από τις ακριβότερες από την Ισπανία (σύντομες διελεύσεις).

Επίδραση της απόστασης στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στην Ευρώπη

Θέλαμε να ελέγξουμε αν το μήκος της ακτοπλοϊκής διέλευσης είχε αντίκτυπο στη μέση τιμή των διελεύσεων.

Επίδραση της απόστασης στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στην Ευρώπη

Διαπιστώσαμε ότι όσο μικρότερη είναι η διέλευση, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή.

Οι ακριβότερες ακτοπλοϊκές διελεύσεις στην Ευρώπη

Σε αυτή την ενότητα, εξετάζουμε πιο προσεκτικά τον δείκτη ακτοπλοϊκών τιμών για κάθε ακτοπλοϊκή διαδρομή στην Ευρώπη. Συνολικά, έχουμε αναλύσει σχεδόν 800 διαδρομές σε όλη την Ευρώπη.

Οι ακριβότερες ακτοπλοϊκές διελεύσεις στην Ευρώπη

Βλέπουμε ότι οι πολύ σύντομες διασταυρώσεις (Lymington-Yarmouth, Χίος-Cesme, Santa Maria Salina-Rinella και Caleta del Sebo-Orzela) είναι αυτές που έχουν τους υψηλότερους δείκτες τιμών. Αυτές οι διασταυρώσεις είναι οι ακριβότερες στην Ευρώπη για τη διανυόμενη απόσταση.

Οι φθηνότερες ακτοπλοϊκές διελεύσεις στην Ευρώπη

Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά στην κατάταξη των φθηνότερων ακτοπλοϊκών δρομολογίων στην Ευρώπη με βάση τον δείκτη τιμών. Αναλύσαμε συνολικά σχεδόν 800 διαδρομές σε όλη την Ευρώπη.

Οι φθηνότερες ακτοπλοϊκές διελεύσεις στην Ευρώπη

Σε αντίθεση με το διάγραμμα που δείχνει τις ακριβότερες διαδρομές, βλέπουμε ότι είναι κυρίως οι μεγάλες διασταυρώσεις (Travemünde-Liepaja, Βαρκελώνη-Civitavecchia, Klaipeda-Kiel και Βαρκελώνη-Porto Torres) που κατατάσσονται στις φθηνότερες στην Ευρώπη.

Τα φθηνότερα λιμάνια προσέγγισης για ακτοπλοϊκές διελεύσεις στην Ευρώπη

Αναλύσαμε και κατατάξαμε τα ακτοπλοϊκά λιμάνια σύμφωνα με τον δείκτη τιμών για διελεύσεις προς κάθε λιμάνι.

Τα φθηνότερα λιμάνια προσέγγισης για ακτοπλοϊκές διελεύσεις στην Ευρώπη

Οι πιο ακριβοί ακτοπλοϊκοί προορισμοί στην Ευρώπη

Αναλύσαμε και κατατάξαμε τα ακτοπλοϊκά λιμάνια σύμφωνα με τον δείκτη τιμών για διελεύσεις προς κάθε λιμάνι.

Οι πιο ακριβοί ακτοπλοϊκοί προορισμοί στην Ευρώπη

Σύγκριση του δείκτη τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ανά μήνα του έτους

Θέλαμε να διαπιστώσουμε αν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι εποχικές και αν διαφέρουν ανάλογα με τον μήνα του έτους κατά τον οποίο πραγματοποιείται η διέλευση. Πολλές εταιρείες μεταφορών, όπως οι σιδηροδρομικές και οι αεροπορικές εταιρείες, διαφοροποιούν σημαντικά τις τιμές τους ανάλογα με τη ζήτηση, η οποία είναι συχνά πολύ υψηλότερη κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Σύγκριση του δείκτη τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ανά μήνα του έτους

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μπορούμε να δούμε ότι οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι κατά μέσο όρο υψηλότερες από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, που αντιστοιχεί στην καλοκαιρινή περίοδο στην Ευρώπη και, επομένως, στην υψηλή περίοδο για τα ακτοπλοϊκά ταξίδια. Ωστόσο, εκτός αυτής της καλοκαιρινής περιόδου, οι τιμές είναι μόνο ελαφρώς χαμηλότερες κατά μέσο όρο. Μια πιο λεπτομερής ανάλυση ανά χώρα (βλ. τις άλλες καρτέλες) δείχνει ότι αυτή η εποχικότητα είναι πιο έντονη σε ορισμένες χώρες.

Σύγκριση του δείκτη ακτοπλοϊκών τιμών ανά ημέρα της εβδομάδας

Θέλαμε επίσης να μάθουμε αν η τιμή μιας ακτοπλοϊκής διέλευσης διαφέρει ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας.

Σύγκριση του δείκτη ακτοπλοϊκών τιμών ανά ημέρα της εβδομάδας

Διαπιστώσαμε ότι οι διασταυρώσεις που αναχωρούν το Σαββατοκύριακο ήταν ελαφρώς ακριβότερες από εκείνες που αναχωρούν μια καθημερινή ημέρα. Όταν αναλύεται ανά χώρα (βλ. άλλες καρτέλες), βλέπουμε ότι αυτό το κριτήριο δεν είναι πάντα σχετικό.

Μεθοδολογία της μελέτης

Για τη διεξαγωγή αυτής της μελέτης, συλλέξαμε σχεδόν 110.000 τιμές για ακτοπλοϊκές διελεύσεις. Ορισμένες τιμές περιλάμβαναν ένα ταξίδι για ένα άτομο χωρίς όχημα, άλλες για 2 ενήλικες και ένα όχημα. Στη συνέχεια τυποποιήσαμε αυτές τις τιμές για να λάβουμε μια τιμή ανά άτομο. Στη συνέχεια, κάθε τιμή μετατράπηκε για να προκύψει ένας δείκτης που αντιπροσωπεύει το κόστος ανά 100 χιλιόμετρα που διανύθηκαν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη μελέτη αυτή λήφθηκε υπόψη μόνο η τιμή, ανεξάρτητα από την ποιότητα των υπηρεσιών στο πλοίο, τις διαφορές στις αμοιβές του προσωπικού κ.λπ. (βλέπε τους περιορισμούς της μελέτης).

Περιορισμοί της μελέτης

Είναι σημαντικό να αναγνωριστεί ότι, όπως όλες οι μελέτες, η παρούσα ανάλυση των ναύλων των πλοίων στην Ευρώπη έχει ορισμένους περιορισμούς που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Οι περιορισμοί αυτοί μπορεί να επηρεάσουν το εύρος και την ακρίβεια των αποτελεσμάτων που προκύπτουν.

Πρώτον, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μελέτη βασίζεται σε διαθέσιμα και συλλεχθέντα στοιχεία, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στην κάλυψη των ακτοπλοϊκών εταιρειών και των προορισμών που περιλαμβάνονται. Ως αποτέλεσμα, ορισμένοι φορείς ή δρομολόγια ενδέχεται να μην εκπροσωπούνται στην ανάλυση.

Επιπλέον, οι τιμές των πλοίων υπόκεινται σε διακυμάνσεις λόγω παραγόντων όπως η εποχικότητα, η ζήτηση και οι ειδικές προσφορές. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να αναγνωριστεί ότι οι τιμές μπορεί να μεταβάλλονται με την πάροδο του χρόνου και ότι τα αποτελέσματα που λαμβάνονται αντικατοπτρίζουν ένα στιγμιότυπο του χρόνου.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως οι οικονομικές διαφορές μεταξύ των χωρών, οι κυβερνητικές πολιτικές επιδότησης σε ορισμένα δρομολόγια, το επίπεδο ποιότητας και εξυπηρέτησης των εταιρειών, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες και οι πολιτικές ναύλων κάθε εταιρείας. Οι διαφορές αυτές μπορεί να επηρεάσουν τις διαφορές τιμών που παρατηρούνται μεταξύ των χωρών και πιθανόν να απαιτήσουν ενδελεχή ανάλυση.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι ναύλοι των πλοίων μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις κατηγορίες επιβατών και τους τύπους των προσφερόμενων υπηρεσιών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές διακυμάνσεις των τιμών.

Με αυτούς τους περιορισμούς κατά νου, είναι σημαντικό να ερμηνεύονται τα αποτελέσματα με ισορροπημένο τρόπο και να χρησιμοποιούνται τα ευρήματα ως γενικός οδηγός για την κατανόηση των τάσεων και των διακυμάνσεων στους ναύλους των πλοίων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Επικεντρωθείτε στα ακτοπλοϊκά ναύλα στην Ελλάδα

Σε αυτή την ενότητα, θα επικεντρωθούμε στις ακτοπλοϊκές διελεύσεις από την Ελλάδα. Αναλύοντας τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε διάφορα δρομολόγια που συνδέουν την Ελλάδα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τις εσωτερικές διελεύσεις, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τις τάσεις των τιμών και τις διαφοροποιήσεις στο κόστος για τους ταξιδιώτες ανάλογα με διαφορετικά κριτήρια.

Βασικά σημεία

 • Η Ελλάδα είναι η 11η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη για να ταξιδέψει κανείς με πλοίο.
 • Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς την Τουρκία από τα ελληνικά νησιά (ιδίως το δρομολόγιο Χίος - Τσεσμέ) είναι μακράν τα ακριβότερα, ενώ τα δρομολόγια προς την Ιταλία είναι τα φθηνότερα.
 • Η Πάτρα από τη Βενετία και την Ανκόνα είναι τα φθηνότερα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη χώρα.
 • Τα Σαββατοκύριακα φαίνεται να είναι πιο ακριβά από τις καθημερινές.
 • Από τον Νοέμβριο και μετά, οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες (αλλά πολλές γραμμές δεν λειτουργούν πλέον κατά τη χειμερινή περίοδο).

Τιμές των εσωτερικών και διεθνών διελεύσεων από την Ελλάδα

Συγκρίναμε τις τιμές όλων των διελεύσεων από την Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και των διελεύσεων εσωτερικού.

Οι διελεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι μακράν οι πιο ακριβές στη χώρα.

Οι εγχώριες διελεύσεις και ιδίως οι διελεύσεις προς την Ιταλία είναι πολύ φθηνότερες.

Οι πιο ακριβές ακτοπλοϊκές διαδρομές στην Ελλάδα

Επιλέξαμε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην Ελλάδα και κατατάξαμε αυτά με τον υψηλότερο δείκτη τιμών.

Δύο ακτοπλοϊκές διαδρομές ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες για τις υψηλές τιμές τους.

Όπως φαίνεται στο προηγούμενο γράφημα, η διαδρομή Χίος > Csme, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, είναι η πιο ακριβή στη χώρα σε σχέση με τη διανυόμενη απόσταση.

Η πιο ακριβή διέλευση εσωτερικού είναι μεταξύ Κώστα και Σπετσών.

Τα φθηνότερα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην Ελλάδα

Επιλέξαμε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην Ελλάδα και κατατάξαμε αυτά με τον χαμηλότερο δείκτη τιμών.

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που συνδέουν την Ιταλία, και συγκεκριμένα αυτά μεταξύ Πάτρας και Βενετίας ή Ανκόνα, είναι τα φθηνότερα στη χώρα.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ένας μεγάλος αριθμός εθνικών δρομολογίων μεταξύ των ελληνικών νησιών είναι αρκετά φθηνά.

Τα πιο ακριβά λιμάνια στην Ελλάδα

Αναλύσαμε όλα τα ελληνικά λιμάνια που εξυπηρετούνται από τουλάχιστον μία ακτοπλοϊκή υπηρεσία και στη συνέχεια κατατάξαμε εκείνα με τον υψηλότερο δείκτη τιμών.

Τα φθηνότερα λιμάνια στην Ελλάδα

Αναλύσαμε όλα τα λιμάνια της Ελλάδας που εξυπηρετούνται από τουλάχιστον μία ακτοπλοϊκή υπηρεσία και στη συνέχεια κατατάξαμε αυτά με τον χαμηλότερο δείκτη τιμών.

Ανάλυση του δείκτη τιμών στην Ελλάδα ανά μήνα αναχώρησης

Θέλαμε να μάθουμε αν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στην Ελλάδα διαφέρουν ανάλογα με τον μήνα αναχώρησης.

Από τον Νοέμβριο και μετά, οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες (αν και πολλές γραμμές δεν λειτουργούν πλέον κατά τη χειμερινή περίοδο).

Ανάλυση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στην Ελλάδα ανά ημέρα της εβδομάδας

Θέλαμε να μάθουμε αν το ταξίδι με πλοίο μια ημέρα του Σαββατοκύριακου (Παρασκευή έως Κυριακή) είναι περισσότερο ή λιγότερο ακριβό από το ταξίδι μια ημέρα της εβδομάδας (Δευτέρα έως Πέμπτη).

Το ταξίδι το Σαββατοκύριακο φαίνεται να είναι ακριβότερο από το ταξίδι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Εστίαση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σε αυτή την ενότητα, θα επικεντρωθούμε στις ακτοπλοϊκές διελεύσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αναλύοντας τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε διάφορες διαδρομές που συνδέουν το Ηνωμένο Βασίλειο με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τις εσωτερικές διελεύσεις, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τις τάσεις των τιμών και τις διαφοροποιήσεις στο κόστος για τους ταξιδιώτες σύμφωνα με διάφορα κριτήρια.

Βασικά σημεία

 • Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η 2η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη για ακτοπλοϊκές διελεύσεις.
 • Οι εσωτερικές ακτοπλοϊκές υπηρεσίες είναι μακράν οι πιο ακριβές σε σχέση με τη διανυόμενη απόσταση.
 • Η διαδρομή Lymington - Yarmouth είναι η πιο ακριβή, όπως και οι διαδρομές που εξυπηρετούν το Isle of Wight γενικά.
 • Οι διελεύσεις προς την Ισπανία είναι αναλογικά οι φθηνότερες κατά μέσο όρο.
 • Η διαδρομή Lerwick - Aberdeen, που συνδέει τα νησιά Shetland με τη Σκωτία, είναι η φθηνότερη στη χώρα.
 • Ως αποτέλεσμα, το Yarmouth είναι το ακριβότερο λιμάνι πλοίων και το Lerwick το φθηνότερο.

Τιμές για εσωτερικές και διεθνείς διελεύσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο

Συγκρίναμε τις τιμές όλων των διασταυρώσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και των διασταυρώσεων εσωτερικού.

Τα εγχώρια δρομολόγια είναι μακράν τα πιο ακριβά για την απόσταση που διανύεται.

Οι διελεύσεις προς την Ισπανία είναι αναλογικά οι φθηνότερες κατά μέσο όρο.

Κατάταξη ακτοπλοϊκών δρομολογίων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Επιλέξαμε όλα τα δρομολόγια πλοίων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα κατατάξαμε σύμφωνα με τον δείκτη τιμών από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο.

Το δρομολόγιο Lymington - Yarmouth είναι το πιο ακριβό, όπως και τα δρομολόγια που εξυπηρετούν το Isle of Wight γενικά.

Κατάταξη ακτοπλοϊκών λιμένων του Ηνωμένου Βασιλείου

Αναλύσαμε όλα τα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου που εξυπηρετούνται από τουλάχιστον μία ακτοπλοϊκή υπηρεσία και τα κατατάξαμε με βάση τον δείκτη τιμών από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο.

Το Lerwick, το Aberdeen, το Liverpool, το Kirwall και το Hull είναι οι φθηνότεροι ακτοπλοϊκοί προορισμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ανάλυση του δείκτη τιμών του Ηνωμένου Βασιλείου ανά μήνα αναχώρησης

Θέλαμε να διαπιστώσουμε αν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο διαφέρουν ανάλογα με τον μήνα αναχώρησης.

Βλέπουμε ότι δεν υπάρχει πραγματική εποχικότητα στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, αν και οι τιμές είναι λίγο χαμηλότερες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Τιμές πλοίων στο Ηνωμένο Βασίλειο ανά ημέρα της εβδομάδας

Θέλαμε να μάθουμε αν το ταξίδι με πλοίο μια ημέρα του Σαββατοκύριακου (Παρασκευή έως Κυριακή) είναι περισσότερο ή λιγότερο ακριβό από το ταξίδι μια ημέρα της εβδομάδας (Δευτέρα έως Πέμπτη).

Διαπιστώσαμε ότι υπήρχε πολύ μικρή διαφορά μεταξύ μιας αναχώρησης το Σαββατοκύριακο και μιας αναχώρησης την ημέρα της εβδομάδας.

Εστίαση στις τιμές των πλοίων στη Γαλλία

Σε αυτή την ενότητα, θα επικεντρωθούμε στις ακτοπλοϊκές διελεύσεις από τη Γαλλία. Αναλύοντας τις τιμές των ακτοπλοϊκών δρομολογίων σε διάφορες διαδρομές που συνδέουν τη Γαλλία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τις εσωτερικές διελεύσεις, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τις τάσεις των τιμών και τις διαφορές στο κόστος για τους ταξιδιώτες ανάλογα με διαφορετικά κριτήρια.

Βασικά σημεία

 • Η Γαλλία είναι η 12η φθηνότερη χώρα στην Ευρώπη για να ταξιδέψει κανείς με πλοίο.
 • Οι διελεύσεις προς το Μαρόκο είναι μακράν οι φθηνότερες
 • Αντίθετα, οι διαδρομές προς την Ιταλία, ιδίως η διέλευση από το Μπονιφάτσιο προς τη Σαρδηνία, και εκείνες προς το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν τους υψηλότερους δείκτες τιμών.
 • Όπως και με το Μαρόκο, τα δρομολόγια προς την Κορσική είναι από τα φθηνότερα.
 • Ο Αύγουστος είναι ο πιο ακριβός μήνας για να ταξιδέψει κανείς με πλοίο στη Γαλλία.

Τιμές για εθνικές και διεθνείς διελεύσεις από τη Γαλλία

Συγκρίναμε τις τιμές όλων των διελεύσεων από τη Γαλλία προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και των εγχώριων διελεύσεων.

Όσον αφορά τις ακτοπλοϊκές διελεύσεις από τη Γαλλία, ένα πράγμα ξεχωρίζει: οι προορισμοί προς το Μαρόκο, την Τυνησία και την Κορσική ξεχωρίζουν ως προορισμοί με μερικές από τις πιο προσιτές τιμές. Στην πραγματικότητα, αυτές οι διασταυρώσεις είναι πολύ χαμηλότερες από τις μέσες τιμές που παρατηρούνται σε άλλες διαδρομές.

Υπάρχουν επίσης διελεύσεις προς την Ιρλανδία, όπου οι ναύλοι είναι αρκετά μέτριοι.

Κατάταξη των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη Γαλλία

Επιλέξαμε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη Γαλλία και τα κατατάξαμε σύμφωνα με τον δείκτη τιμών από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο.

Οι διασταυρώσεις μεταξύ Μπονιφάσιο και Σαρδηνίας είναι μακράν οι πιο ακριβές.

Οι διασταυρώσεις μεταξύ Τουλόν και Πόρτο Τόρες, εκείνες προς Μαρόκο από τη Σετ και, γενικά, εκείνες μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και της Κορσικής είναι οι φθηνότερες στη Γαλλία.

Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι διελεύσεις προς την Κορσική επιδοτούνται από τις γαλλικές δημόσιες αρχές στο πλαίσιο του "Dotation de Continuité Territoriale", γεγονός που επιτρέπει σε ορισμένους αερομεταφορείς να προσφέρουν χαμηλότερες τιμές.

Κατάταξη των λιμένων πλοίων στη Γαλλία

Αναλύσαμε όλα τα λιμάνια της Γαλλίας που εξυπηρετούνται από τουλάχιστον μία ακτοπλοϊκή υπηρεσία και στη συνέχεια τα κατατάξαμε με βάση τον δείκτη τιμών από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο.

Ανάλυση του δείκτη τιμών στη Γαλλία ανά μήνα αναχώρησης

Θέλαμε να μάθουμε αν οι τιμές των πλοίων στη Γαλλία διαφέρουν ανάλογα με τον μήνα αναχώρησης.

Ο Αύγουστος είναι ο πιο ακριβός μήνας για να ταξιδέψετε στη Γαλλία με πλοίο.

Ανάλυση των τιμών των πλοίων στη Γαλλία ανά ημέρα της εβδομάδας

Θέλαμε να μάθουμε αν το ταξίδι με πλοίο μια ημέρα του Σαββατοκύριακου (Παρασκευή έως Κυριακή) είναι περισσότερο ή λιγότερο ακριβό από το ταξίδι μια ημέρα της εβδομάδας (Δευτέρα έως Πέμπτη).

Στη Γαλλία, δεν υπάρχει πραγματική διαφορά στην τιμή μεταξύ μιας αναχώρησης το Σαββατοκύριακο και μιας αναχώρησης την ημέρα της εβδομάδας.

Εστίαση στις τιμές των πλοίων στην Ισπανία

Σε αυτή την ενότητα, θα επικεντρωθούμε στις ακτοπλοϊκές διελεύσεις από την Ισπανία. Αναλύοντας τις τιμές των ακτοπλοϊκών δρομολογίων σε διάφορες διαδρομές που συνδέουν την Ισπανία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τις εσωτερικές διελεύσεις, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τις τάσεις των τιμών και τις διαφορές στο κόστος για τους ταξιδιώτες ανάλογα με διαφορετικά κριτήρια.

Βασικά σημεία

 • Η Ισπανία είναι η 9η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη για να ταξιδέψει κανείς με πλοίο.
 • Οι διελεύσεις προς το Μαρόκο έχουν μακράν τον υψηλότερο δείκτη τιμών.
 • Αντίθετα, οι διελεύσεις προς την Ιταλία, ιδίως η διαδρομή Βαρκελώνη-Τσιβιταβέκια, και προς την Ιρλανδία με τη διαδρομή Μπιλμπάο-Ροσλάρε, έχουν τον χαμηλότερο δείκτη τιμών.

Τιμές για εθνικές και διεθνείς διελεύσεις από την Ισπανία

Συγκρίναμε τις τιμές όλων των διελεύσεων από την Ισπανία προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και των εγχώριων διελεύσεων.

Οι διελεύσεις προς το Μαρόκο έχουν μακράν τον υψηλότερο δείκτη τιμών.

Αντίθετα, οι διελεύσεις προς την Ιταλία και την Ιρλανδία έχουν τον χαμηλότερο δείκτη τιμών.

Οι πιο ακριβές ακτοπλοϊκές διαδρομές στην Ισπανία

Επιλέξαμε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην Ισπανία και κατατάξαμε αυτά με τον υψηλότερο δείκτη τιμών.

Τα δρομολόγια μεταξύ της Ταγγέρης στο Μαρόξ και της Αλγέρις Σίρας ή της Ταρίφα είναι από τα πιο ακριβά στην Ισπανία.

Οι τοπικές γραμμές που εξυπηρετούν το νησί Λανζαρότε στα Κανάρια νησιά έχουν επίσης πολύ υψηλή μέση τιμή διέλευσης.

Οι φθηνότερες ακτοπλοϊκές διαδρομές στην Ισπανία

Επιλέξαμε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην Ισπανία και κατατάξαμε αυτά με τον χαμηλότερο δείκτη τιμών.

Πρόκειται για τις μεγάλες διασταυρώσεις, όπως για παράδειγμα προς Ιταλία από τη Βαρκελώνη, και εκείνες που συνδέουν τα Κανάρια Νησιά (Arrecife) με την ηπειρωτική χώρα, οι οποίες έχουν τον χαμηλότερο δείκτη τιμών στη χώρα.

Κατάταξη των ακτοπλοϊκών λιμένων στην Ισπανία

Αναλύσαμε όλα τα λιμάνια της Ισπανίας που εξυπηρετούνται από τουλάχιστον μία ακτοπλοϊκή υπηρεσία και στη συνέχεια τα κατατάξαμε με βάση τον δείκτη τιμών από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο.

Ανάλυση του δείκτη τιμών στην Ισπανία ανά μήνα αναχώρησης

Θέλαμε να διαπιστώσουμε αν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στην Ισπανία διαφέρουν ανάλογα με τον μήνα αναχώρησης.

Ανάλυση των τιμών των πλοίων στην Ισπανία ανά ημέρα της εβδομάδας

Θέλαμε να μάθουμε αν το ταξίδι με πλοίο μια ημέρα του Σαββατοκύριακου (Παρασκευή έως Κυριακή) ήταν περισσότερο ή λιγότερο ακριβό από το ταξίδι μια ημέρα της εβδομάδας (Δευτέρα έως Πέμπτη).

Στην Ισπανία, υπάρχει πολύ μικρή διαφορά στην τιμή μεταξύ του ταξιδιού με πλοίο το Σαββατοκύριακο ή την ημέρα της εβδομάδας.

Εστίαση στις τιμές των πλοίων στην Ιταλία

Σε αυτή την ενότητα, θα επικεντρωθούμε στις ακτοπλοϊκές διελεύσεις από την Ιταλία. Αναλύοντας τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε διάφορες διαδρομές που συνδέουν την Ιταλία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τις εσωτερικές διελεύσεις, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τις τάσεις των τιμών και τις διαφορές στο κόστος για τους ταξιδιώτες ανάλογα με διαφορετικά κριτήρια.

Βασικά σημεία

 • Η Ιταλία είναι η 6η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη για να ταξιδέψει κανείς με πλοίο.
 • Τα δρομολόγια μεταξύ Ιταλίας και Μάλτας και τα δρομολόγια εσωτερικού είναι κατά μέσο όρο αυτά με τον υψηλότερο δείκτη τιμών.
 • Η ακτοπλοϊκή γραμμή από τη Σάντα Μαρίνα Σαλίνα προς τη Rinella στο νησί Σαλίνα είναι μακράν η ακριβότερη στην Ιταλία.
 • Τα δρομολόγια που συνδέουν τη Βαρκελώνη από τη Σιβιταβέκια και το Πόρτο Τόρες είναι τα φθηνότερα στη χώρα σε σχέση με τη διανυόμενη απόσταση.

Τιμές εθνικών και διεθνών διελεύσεων από την Ιταλία

Συγκρίναμε τις τιμές όλων των διελεύσεων από την Ιταλία προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τις εγχώριες διελεύσεις.

Οι διελεύσεις προς το νησί της Μάλτας (Βαλέτα) και οι εγχώριες διελεύσεις (νησιά -> ηπειρωτική χώρα) παρουσιάζουν τον υψηλότερο δείκτη τιμών.

Οι μεγάλες διελεύσεις στη Μεσόγειο προς την Ισπανία, το Μαρόκο ή την Τυνησία είναι οι φθηνότερες στη χώρα.

Οι πιο ακριβές ακτοπλοϊκές διαδρομές στην Ιταλία

Επιλέξαμε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην Ιταλία και κατατάξαμε αυτά με τον υψηλότερο δείκτη τιμών.

Η σύνδεση μεταξύ Santa Marina Salina και Rinella, στο νησί Salina, είναι η πιο ακριβή διέλευση στην Ιταλία, σε σχέση με τη διανυόμενη απόσταση.

Τα φθηνότερα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην Ιταλία

Επιλέξαμε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην Ιταλία και κατατάξαμε αυτά με τον χαμηλότερο δείκτη τιμών.

Οι διασταυρώσεις προς την Ισπανία (Bacelona) από την Civitavcchia και το Porto Torres στη Σαρδηνία έχουν τους χαμηλότερους δείκτες τιμών στην Ιταλία.

Τα πιο ακριβά λιμάνια στην Ιταλία

Αναλύσαμε όλα τα ιταλικά λιμάνια που εξυπηρετούνται από τουλάχιστον μία ακτοπλοϊκή υπηρεσία και στη συνέχεια κατατάξαμε εκείνα με τον υψηλότερο δείκτη τιμών.

Τα φθηνότερα λιμάνια στην Ιταλία

Αναλύσαμε όλα τα ιταλικά λιμάνια που εξυπηρετούνται από τουλάχιστον μία ακτοπλοϊκή υπηρεσία και στη συνέχεια κατατάξαμε εκείνα με τον χαμηλότερο δείκτη τιμών.

Ανάλυση του δείκτη τιμών στην Ιταλία ανά μήνα αναχώρησης

Θέλαμε να διαπιστώσουμε αν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στην Ιταλία διαφέρουν ανάλογα με τον μήνα αναχώρησης.

Οι τιμές φαίνεται να μειώνονται μετά τον Σεπτέμβριο.

Ανάλυση των τιμών των πλοίων στην Ιταλία ανά ημέρα της εβδομάδας

Θέλαμε να μάθουμε αν το ταξίδι με πλοίο μια ημέρα του Σαββατοκύριακου (Παρασκευή έως Κυριακή) είναι περισσότερο ή λιγότερο ακριβό από το ταξίδι μια ημέρα της εβδομάδας (Δευτέρα έως Πέμπτη).

Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων το Σαββατοκύριακο και τις καθημερινές στην Ιταλία.

Εστίαση στις τιμές των πλοίων στη Δανία

Σε αυτή την ενότητα, θα επικεντρωθούμε στις ακτοπλοϊκές διελεύσεις από τη Δανία. Αναλύοντας τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε διάφορες διαδρομές που συνδέουν τη Δανία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τις εσωτερικές διελεύσεις, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τις τάσεις των τιμών και τις διακυμάνσεις του κόστους για τους ταξιδιώτες ανάλογα με διαφορετικά κριτήρια.

Βασικά σημεία

 • Η Δανία είναι η 13η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη για να ταξιδέψει κανείς με πλοίο, τοποθετούμενη στη μέση του πίνακα κατάταξης.
 • Οι διασταυρώσεις με τη Γερμανία, κυρίως η διαδρομή Rodby-Puttgarden, είναι οι πιο ακριβές στη Δανία.
 • Η διαδρομή Όσλο-Κοπεγχάγη έχει τον χαμηλότερο δείκτη τιμών από όλες τις διασταυρώσεις που εξυπηρετούν τη Δανία.
 • Από τον Σεπτέμβριο και μετά, οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων φαίνεται να μειώνονται σημαντικά.

Τιμές για εσωτερικές και διεθνείς διελεύσεις από τη Δανία

Συγκρίναμε τις τιμές όλων των διασταυρώσεων από τη Δανία προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και των διασταυρώσεων εσωτερικού.

Οι διασταυρώσεις προς τη Γερμανία είναι οι πιο ακριβές από τη Δανία.

Τα δρομολόγια μεταξύ της Δανίας και της Σουηδίας ή της Νορβηγίας είναι τα φθηνότερα.

Κατάταξη των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη Δανία

Επιλέξαμε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη Δανία και τα κατατάξαμε σύμφωνα με τον δείκτη τιμών από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο.

Όπως φαίνεται στο προηγούμενο γράφημα, τα δρομολόγια που εξυπηρετούν τη Γερμανία (Rodby-Puttgarden και Gedser-Rostock) ξεχωρίζουν για την υψηλή τιμή τους, σε σχέση με τη διανυόμενη απόσταση.

Οι γραμμές που εξυπηρετούν τη Νορβηγία, και ιδίως την πρωτεύουσά της, το Όσλο, έχουν πολύ χαμηλή μέση τιμή.

Κατάταξη των λιμανιών της Δανίας

Αναλύσαμε όλα τα λιμάνια της Δανίας που εξυπηρετούνται από τουλάχιστον μία ακτοπλοϊκή γραμμή και στη συνέχεια τα κατατάξαμε σύμφωνα με τον δείκτη τιμών από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο.

Ανάλυση του δείκτη τιμών στη Δανία ανά μήνα αναχώρησης

Θέλαμε να διαπιστώσουμε αν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στη Δανία διαφέρουν ανάλογα με τον μήνα αναχώρησης.

Από τον Σεπτέμβριο και μετά, οι τιμές των πλοίων φαίνεται να μειώνονται σημαντικά.

Ανάλυση των τιμών των πλοίων στη Δανία ανά ημέρα της εβδομάδας

Θέλαμε να μάθουμε αν το ταξίδι με πλοίο μια ημέρα του Σαββατοκύριακου (Παρασκευή έως Κυριακή) ήταν περισσότερο ή λιγότερο ακριβό από το ταξίδι μια ημέρα της εβδομάδας (Δευτέρα έως Πέμπτη).

Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των τιμών των πλοίων το Σαββατοκύριακο και τις καθημερινές στη Δανία.

Εστίαση στα ακτοπλοϊκά ναύλα στη Νορβηγία

Σε αυτή την ενότητα, θα επικεντρωθούμε στις ακτοπλοϊκές διελεύσεις από τη Νορβηγία. Αναλύοντας τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε διάφορα δρομολόγια που συνδέουν τη Νορβηγία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τις εσωτερικές διελεύσεις, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τις τάσεις των τιμών και τις διαφορές στο κόστος για τους ταξιδιώτες ανάλογα με διαφορετικά κριτήρια.

Βασικά σημεία

 • Η Νορβηγία είναι η 6η φθηνότερη χώρα στην Ευρώπη για να ταξιδέψει κανείς με πλοίο, αμέσως μετά τη Σουηδία.
 • Οι συνδέσεις με τη Γερμανία και οι εσωτερικές διελεύσεις είναι οι πιο ακριβές στη χώρα.
 • Οι διασταυρώσεις με τη Σουηδία είναι μακράν οι φθηνότερες (ιδίως η διαδρομή Sandefjord-Stromstad).

Τιμές για εσωτερικές και διεθνείς διελεύσεις από τη Νορβηγία

Συγκρίναμε τις τιμές όλων των διελεύσεων από τη Νορβηγία προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και των εγχώριων διελεύσεων.

Οι συνδέσεις με τη Γερμανία και οι εσωτερικές διελεύσεις είναι οι πιο ακριβές στη χώρα.

Οι διελεύσεις προς τη Σουηδία είναι μακράν οι φθηνότερες (ιδίως η διαδρομή Sandefjord-Stromstad).

Κατάταξη των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη Νορβηγία

Επιλέξαμε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη Νορβηγία και τα κατατάξαμε σύμφωνα με τον δείκτη τιμών από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο.

Νορβηγία Κατάταξη ακτοπλοϊκών λιμένων

Αναλύσαμε όλα τα λιμάνια της Νορβηγίας που εξυπηρετούνται από τουλάχιστον μία ακτοπλοϊκή γραμμή και τα κατατάξαμε σύμφωνα με τον δείκτη τιμών από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο.

Ανάλυση του δείκτη τιμών στη Νορβηγία ανά μήνα αναχώρησης

Θέλαμε να μάθουμε αν οι τιμές των πλοίων στη Νορβηγία διαφέρουν ανάλογα με τον μήνα αναχώρησης.

Ανάλυση των τιμών των πλοίων στη Νορβηγία ανά ημέρα της εβδομάδας

Θέλαμε να μάθουμε αν το ταξίδι με πλοίο μια ημέρα του Σαββατοκύριακου (Παρασκευή έως Κυριακή) ήταν περισσότερο ή λιγότερο ακριβό από το ταξίδι μια ημέρα της εβδομάδας (Δευτέρα έως Πέμπτη).

Κατά μέσο όρο, οι τιμές των πλοίων είναι ελαφρώς υψηλότερες το Σαββατοκύριακο.

Εστίαση στις τιμές των πλοίων στη Σουηδία

Σε αυτή την ενότητα, θα επικεντρωθούμε στις ακτοπλοϊκές διελεύσεις από τη Σουηδία. Αναλύοντας τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε διάφορες διαδρομές που συνδέουν τη Σουηδία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τις εγχώριες διελεύσεις, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τις τάσεις των τιμών και τις διακυμάνσεις του κόστους για τους ταξιδιώτες ανάλογα με διαφορετικά κριτήρια.

Βασικά σημεία

 • Η Σουηδία είναι η 5η φθηνότερη χώρα στην Ευρώπη για να ταξιδέψει κανείς με πλοίο, ακριβώς μπροστά από τη Νορβηγία.
 • Οι διασταυρώσεις με τη Νορβηγία (ιδίως η διαδρομή Stromstad-Sandefjord) είναι οι φθηνότερες στη χώρα.
 • Αντίθετα, οι διασταυρώσεις με τη Δανία είναι οι πιο ακριβές.
 • Η διαδρομή Kapellskär-Lumparland έχει τον υψηλότερο δείκτη τιμών.
 • Οι τιμές είναι υψηλότερες από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

Τιμές για εγχώριες και διεθνείς διελεύσεις από τη Σουηδία

Συγκρίναμε τις τιμές όλων των διελεύσεων από τη Σουηδία προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τις εγχώριες διελεύσεις.

Οι διελεύσεις προς τη Νορβηγία (ιδίως η διαδρομή Stromstad-Sandefjord) είναι οι φθηνότερες στη χώρα.

Αντίθετα, οι διελεύσεις προς τη Δανία είναι οι πιο ακριβές.

Κατάταξη των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη Σουηδία

Επιλέξαμε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη Σουηδία και τα κατατάξαμε ανάλογα με την τιμή τους, από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο.

Κατάταξη ακτοπλοϊκών λιμένων Σουηδίας

Αναλύσαμε όλα τα λιμάνια της Σουηδίας που εξυπηρετούνται από τουλάχιστον μία ακτοπλοϊκή γραμμή και τα κατατάξαμε σύμφωνα με τον δείκτη τιμών, από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο.

Ανάλυση του δείκτη τιμών στη Σουηδία ανά μήνα αναχώρησης

Θέλαμε να μάθουμε αν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στη Σουηδία διαφέρουν ανάλογα με τον μήνα αναχώρησης.

Οι τιμές είναι υψηλότερες από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

Ανάλυση των τιμών των πλοίων στη Σουηδία ανά ημέρα της εβδομάδας

Θέλαμε να μάθουμε αν το ταξίδι με πλοίο μια ημέρα του Σαββατοκύριακου (Παρασκευή έως Κυριακή) είναι περισσότερο ή λιγότερο ακριβό από το ταξίδι μια ημέρα της εβδομάδας (Δευτέρα έως Πέμπτη).

Εστίαση στις τιμές των πλοίων στη Φινλανδία

Σε αυτή την ενότητα, θα επικεντρωθούμε στις ακτοπλοϊκές διελεύσεις από τη Φινλανδία. Αναλύοντας τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε διάφορες διαδρομές που συνδέουν τη Φινλανδία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τις εγχώριες διελεύσεις, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τις τάσεις των τιμών και τις διακυμάνσεις του κόστους για τους ταξιδιώτες ανάλογα με διαφορετικά κριτήρια.

Βασικά σημεία

 • Η Φινλανδία είναι η 7η φθηνότερη χώρα στην Ευρώπη για να ταξιδέψει κανείς με πλοίο, μετά τη Νορβηγία και τη Σουηδία.
 • Οι διασταυρώσεις με το Talinn στην Εσθονία έχουν τον υψηλότερο δείκτη τιμών.
 • Οι μεγάλες διασταυρώσεις με τη Γερμανία, ιδίως η διαδρομή Ελσίνκι-Τραβεμούιντε, είναι οι φθηνότερες στη χώρα.
 • Οι τιμές είναι υψηλότερες από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

Τιμές για εγχώριες και διεθνείς διελεύσεις από τη Φινλανδία

Συγκρίναμε τις τιμές όλων των διελεύσεων από τη Φινλανδία προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τις εγχώριες διελεύσεις.

Κατάταξη πλοίων από Φινλανδία

Επιλέξαμε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη Φινλανδία και τα κατατάξαμε σύμφωνα με τον δείκτη τιμών από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο.

Κατάταξη λιμένων πλοίων Φινλανδίας

Αναλύσαμε όλα τα λιμάνια της Φινλανδίας που εξυπηρετούνται από τουλάχιστον μία ακτοπλοϊκή γραμμή και τα κατατάξαμε σύμφωνα με τον δείκτη τιμών από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο.

Ανάλυση του δείκτη τιμών στη Φινλανδία ανά μήνα αναχώρησης

Θέλαμε να μάθουμε αν οι τιμές των πλοίων στη Φινλανδία διαφέρουν ανάλογα με τον μήνα αναχώρησης.

Ανάλυση των τιμών των πλοίων στη Φινλανδία ανά ημέρα της εβδομάδας

Θέλαμε να μάθουμε αν το ταξίδι με πλοίο μια ημέρα του Σαββατοκύριακου (Παρασκευή έως Κυριακή) ήταν περισσότερο ή λιγότερο ακριβό από το ταξίδι μια ημέρα της εβδομάδας (Δευτέρα έως Πέμπτη).

Εστίαση στις τιμές των πλοίων στη Γερμανία

Σε αυτή την ενότητα, θα επικεντρωθούμε στις ακτοπλοϊκές διελεύσεις από τη Γερμανία. Αναλύοντας τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε διάφορες διαδρομές που συνδέουν τη Γερμανία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τις εσωτερικές διελεύσεις, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τις τάσεις των τιμών και τις διακυμάνσεις του κόστους για τους ταξιδιώτες ανάλογα με διαφορετικά κριτήρια.

Βασικά σημεία

 • Η Γερμανία είναι η 11η φθηνότερη χώρα στην Ευρώπη για να ταξιδέψει κανείς με πλοίο, ακριβώς μπροστά από τη Γαλλία.
 • Οι διασταυρώσεις με τη Δανία, κυρίως η διαδρομή Puttgarden-Rodby, είναι οι πιο ακριβές στη Γερμανία.
 • Οι διελεύσεις προς τις χώρες της Βαλτικής (Λετονία και Λιθουανία) έχουν τον χαμηλότερο δείκτη τιμών.
 • Από τον Σεπτέμβριο και μετά, οι τιμές μειώνονται σημαντικά.

Τιμές για εθνικές και διεθνείς διελεύσεις από τη Γερμανία

Συγκρίναμε τις τιμές όλων των διελεύσεων από τη Γερμανία προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τις εγχώριες διελεύσεις.

Κατάταξη ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη Γερμανία

Επιλέξαμε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη Γερμανία και τα κατατάξαμε σύμφωνα με τον δείκτη τιμών από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο.

Κατάταξη λιμανιών στη Γερμανία

Αναλύσαμε όλα τα λιμάνια στη Γερμανία που εξυπηρετούνται από τουλάχιστον μία ακτοπλοϊκή γραμμή και τα κατατάξαμε σύμφωνα με τον δείκτη τιμών από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο.

Ανάλυση του δείκτη τιμών στη Γερμανία ανά μήνα αναχώρησης

Θέλαμε να διαπιστώσουμε αν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στη Γερμανία διαφέρουν ανάλογα με τον μήνα αναχώρησης.

Ανάλυση των τιμών των πλοίων στη Γερμανία ανά ημέρα της εβδομάδας

Θέλαμε να μάθουμε αν το ταξίδι με πλοίο μια ημέρα του Σαββατοκύριακου (Παρασκευή έως Κυριακή) είναι περισσότερο ή λιγότερο ακριβό από το ταξίδι μια ημέρα της εβδομάδας (Δευτέρα έως Πέμπτη).

Εστίαση στις τιμές των πλοίων στις Κάτω Χώρες

Σε αυτή την ενότητα, θα επικεντρωθούμε στις ακτοπλοϊκές διελεύσεις από τις Κάτω Χώρες. Αναλύοντας τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε διάφορες διαδρομές που συνδέουν τις Κάτω Χώρες με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τις εγχώριες διελεύσεις, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τις τάσεις των τιμών και τις διακυμάνσεις του κόστους για τους ταξιδιώτες ανάλογα με διάφορα κριτήρια.

Βασικά σημεία

 • Οι Κάτω Χώρες είναι η 13η φθηνότερη χώρα στην Ευρώπη για να ταξιδέψει κανείς με πλοίο και βρίσκεται στη μέση αυτής της ευρωπαϊκής κατάταξης.
 • Η διαδρομή Hoek van Holland-Harwich έχει τον υψηλότερο δείκτη τιμών.
 • Το ταξίδι με πλοίο είναι ακριβότερο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
 • Οι τιμές είναι υψηλότερες για τις διασταυρώσεις που αναχωρούν τις καθημερινές παρά τα Σαββατοκύριακα.

Τιμές για εσωτερικές και διεθνείς διελεύσεις από τις Κάτω Χώρες

Συγκρίναμε τις τιμές όλων των διασταυρώσεων από την Ολλανδία προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και των διασταυρώσεων εσωτερικού.

Κατάταξη ακτοπλοϊκών δρομολογίων στις Κάτω Χώρες

Επιλέξαμε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στις Κάτω Χώρες και τα κατατάξαμε σύμφωνα με τον δείκτη τιμών από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο.

Κατάταξη ολλανδικών λιμένων πλοίων

Αναλύσαμε όλα τα λιμάνια των Κάτω Χωρών που εξυπηρετούνται από τουλάχιστον μία ακτοπλοϊκή γραμμή και τα κατατάξαμε σύμφωνα με τον δείκτη τιμών από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο.

Ανάλυση του δείκτη τιμών στις Κάτω Χώρες ανά μήνα αναχώρησης

Θέλαμε να μάθουμε αν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στις Κάτω Χώρες διαφέρουν ανάλογα με τον μήνα αναχώρησης.

Ανάλυση των τιμών των πλοίων στις Κάτω Χώρες ανά ημέρα της εβδομάδας

Θέλαμε να μάθουμε αν το ταξίδι με πλοίο μια ημέρα του Σαββατοκύριακου (Παρασκευή έως Κυριακή) ήταν περισσότερο ή λιγότερο ακριβό από το ταξίδι μια ημέρα της εβδομάδας (Δευτέρα έως Πέμπτη).

Εστίαση στις τιμές των πλοίων στην Ιρλανδία

Σε αυτή την ενότητα, θα επικεντρωθούμε στις ακτοπλοϊκές διελεύσεις από την Ιρλανδία. Αναλύοντας τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε διάφορες διαδρομές που συνδέουν την Ιρλανδία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τις εσωτερικές διελεύσεις, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τις τάσεις των τιμών και τις διακυμάνσεις του κόστους για τους ταξιδιώτες ανάλογα με διαφορετικά κριτήρια.

Βασικά σημεία

 • Η Ιρλανδία είναι η 12η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη για να ταξιδέψει κανείς με πλοίο και βρίσκεται στη μέση του ευρωπαϊκού πίνακα.
 • Οι διασταυρώσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μακράν οι πιο ακριβές.
 • Οι διασταυρώσεις με την Ισπανία, ιδίως η διαδρομή Rosslare-Bilbao, έχουν τον χαμηλότερο δείκτη τιμών.
 • Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι ελαφρώς υψηλότερες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο
 • Είναι φθηνότερο να ταξιδέψετε με πλοίο τις καθημερινές παρά το Σαββατοκύριακο.

Τιμές πλοίων εσωτερικού και εξωτερικού από την Ιρλανδία

Συγκρίναμε τις τιμές όλων των διασταυρώσεων από την Ιρλανδία προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και των διασταυρώσεων εσωτερικού.

Κατάταξη πλοίων από την Ιρλανδία

Επιλέξαμε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην Ιρλανδία και τα κατατάξαμε με βάση την τιμή από την υψηλότερη προς τη χαμηλότερη.

Κατάταξη ακτοπλοϊκών λιμένων της Ιρλανδίας

Αναλύσαμε όλα τα λιμάνια της Ιρλανδίας που εξυπηρετούνται από τουλάχιστον μία ακτοπλοϊκή γραμμή και τα κατατάξαμε σύμφωνα με τον δείκτη τιμών από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο.

Ανάλυση του δείκτη τιμών στην Ιρλανδία ανά μήνα αναχώρησης

Θέλαμε να μάθουμε αν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στην Ιρλανδία διαφέρουν ανάλογα με τον μήνα αναχώρησης.

Ανάλυση των τιμών των πλοίων στην Ιρλανδία ανά ημέρα της εβδομάδας

Θέλαμε να μάθουμε αν το ταξίδι με πλοίο μια ημέρα του Σαββατοκύριακου (Παρασκευή έως Κυριακή) ήταν περισσότερο ή λιγότερο ακριβό από το ταξίδι μια ημέρα της εβδομάδας (Δευτέρα έως Πέμπτη).

Εστίαση στις τιμές των πλοίων στην Πορτογαλία

Σε αυτή την ενότητα, θα επικεντρωθούμε στις ακτοπλοϊκές διελεύσεις από την Πορτογαλία. Αναλύοντας τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε διάφορες διαδρομές που συνδέουν την Πορτογαλία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τις εσωτερικές διελεύσεις, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τις τάσεις των τιμών και τις διακυμάνσεις του κόστους για τους ταξιδιώτες ανάλογα με διαφορετικά κριτήρια.

Βασικά σημεία

 • Η Πορτογαλία είναι η 8η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη για να ταξιδέψει κανείς με πλοίο, ακριβώς μπροστά από την Ισπανία.
 • Οι διασταυρώσεις μεταξύ Μαδέρας και Πόρτο Σάντο είναι οι πιο ακριβές στην Πορτογαλία.
 • Στις Αζόρες, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ Velas και Horta και μεταξύ Santa Cruz das Flors και Corvo είναι μακράν τα φθηνότερα.
 • Δεν υπάρχει πραγματική εποχικότητα. Οι τιμές δεν διαφέρουν ανάλογα με τον μήνα του έτους.

Τιμές για εθνικές και διεθνείς διελεύσεις από την Πορτογαλία

Συγκρίναμε τις τιμές όλων των διελεύσεων από την Πορτογαλία προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και των εγχώριων διελεύσεων.

Κατάταξη των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στην Πορτογαλία

Επιλέξαμε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην Πορτογαλία (Μαδέρα και Αζόρες) και τα κατατάξαμε σύμφωνα με τον δείκτη τιμών από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο.

Κατάταξη ακτοπλοϊκών λιμένων Πορτογαλίας

Αναλύσαμε όλα τα λιμάνια της Πορτογαλίας που εξυπηρετούνται από τουλάχιστον μία ακτοπλοϊκή γραμμή και στη συνέχεια τα κατατάξαμε σύμφωνα με τον δείκτη τιμών από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο.

Ανάλυση του δείκτη τιμών στην Πορτογαλία ανά μήνα αναχώρησης

Θέλαμε να μάθουμε αν οι τιμές των πλοίων στην Πορτογαλία διαφέρουν ανάλογα με τον μήνα αναχώρησης.

Ανάλυση των τιμών των πλοίων στην Πορτογαλία ανά ημέρα της εβδομάδας

Θέλαμε να μάθουμε αν το ταξίδι με πλοίο μια ημέρα του Σαββατοκύριακου (Παρασκευή έως Κυριακή) ήταν περισσότερο ή λιγότερο ακριβό από το ταξίδι μια ημέρα της εβδομάδας (Δευτέρα έως Πέμπτη).

Εστίαση στις τιμές των πλοίων στην Πολωνία

Σε αυτή την ενότητα, θα επικεντρωθούμε στις ακτοπλοϊκές διελεύσεις από την Πολωνία. Αναλύοντας τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε διάφορες διαδρομές που συνδέουν την Πολωνία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τις εγχώριες διελεύσεις, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τις τάσεις των τιμών και τις διακυμάνσεις του κόστους για τους ταξιδιώτες ανάλογα με διαφορετικά κριτήρια.

Βασικά σημεία

 • Η Πολωνία είναι η 4η φθηνότερη χώρα στην Ευρώπη για να ταξιδέψει κανείς με πλοίο.
 • Η διαδρομή μεταξύ Γκντανσκ και Νινασάμν είναι μακράν η φθηνότερη που εξυπηρετεί την Πολωνία.
 • Οι τιμές είναι ελαφρώς υψηλότερες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Τιμές για εσωτερικές και διεθνείς διελεύσεις από την Πολωνία

Συγκρίναμε τις τιμές όλων των διελεύσεων από την Πολωνία προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και των διελεύσεων εσωτερικού.

Κατάταξη των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στην Πολωνία

Επιλέξαμε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην Πολωνία και τα κατατάξαμε σύμφωνα με τον δείκτη τιμών από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο.

Κατάταξη των λιμανιών στην Πολωνία

Αναλύσαμε όλα τα λιμάνια της Πολωνίας που εξυπηρετούνται από τουλάχιστον μία ακτοπλοϊκή γραμμή και τα κατατάξαμε σύμφωνα με τον δείκτη τιμών από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο.

Ανάλυση του δείκτη τιμών στην Πολωνία ανά μήνα αναχώρησης

Θέλαμε να μάθουμε αν οι τιμές των πλοίων στην Πολωνία διαφέρουν ανάλογα με τον μήνα αναχώρησης.

Ανάλυση των τιμών των πλοίων στην Πολωνία ανά ημέρα της εβδομάδας.

Θέλαμε να μάθουμε αν το ταξίδι με πλοίο μια ημέρα του Σαββατοκύριακου (Παρασκευή έως Κυριακή) ήταν περισσότερο ή λιγότερο ακριβό από το ταξίδι μια ημέρα της εβδομάδας (Δευτέρα έως Πέμπτη).

Εστίαση στις τιμές των πλοίων στην Κροατία

Σε αυτή την ενότητα, θα επικεντρωθούμε στις ακτοπλοϊκές διελεύσεις από την Κροατία. Αναλύοντας τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε διάφορες διαδρομές που συνδέουν την Κροατία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τις εγχώριες διελεύσεις, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τις τάσεις των τιμών και τις διακυμάνσεις του κόστους για τους ταξιδιώτες ανάλογα με διαφορετικά κριτήρια.

Βασικά σημεία

 • Η Κροατία βρίσκεται ακριβώς στη μέση της κατάταξής μας για τις ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ της Δανίας και των Κάτω Χωρών.
 • Η ακτοπλοϊκή γραμμή από το Πόρετς προς την Τεργέστη στην Ιταλία είναι η φθηνότερη στη χώρα, σε σχέση με τη διανυόμενη απόσταση.
 • Η γραμμή Umag-Venice, από την άλλη πλευρά, είναι η διέλευση με τον υψηλότερο δείκτη τιμών.
 • Ο Αύγουστος είναι ο ακριβότερος μήνας για να ταξιδέψετε με πλοίο από την Κροατία
 • Οι ακτοπλοϊκές διελεύσεις που αναχωρούν καθημερινές φαίνεται να είναι ακριβότερες από εκείνες που αναχωρούν το Σαββατοκύριακο.

Τιμές των εσωτερικών και διεθνών ακτοπλοϊκών διελεύσεων από την Κροατία

Συγκρίναμε τις τιμές όλων των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από Κροατία προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δρομολόγια εσωτερικού.

Κατάταξη ακτοπλοϊκών δρομολογίων στην Κροατία

Επιλέξαμε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην Κροατία και τα κατατάξαμε σύμφωνα με τον δείκτη τιμών από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο.

Κατάταξη των ακτοπλοϊκών λιμανιών στην Κροατία

Αναλύσαμε όλα τα λιμάνια της Κροατίας που εξυπηρετούνται από τουλάχιστον μία ακτοπλοϊκή γραμμή και τα κατατάξαμε σύμφωνα με τον δείκτη τιμών από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο.

Ανάλυση του δείκτη τιμών στην Κροατία ανά μήνα αναχώρησης

Θέλαμε να μάθουμε αν οι τιμές των πλοίων στην Κροατία διαφέρουν ανάλογα με τον μήνα αναχώρησης.

Ανάλυση των τιμών των πλοίων στην Κροατία ανά ημέρα της εβδομάδας

Θέλαμε να μάθουμε αν το ταξίδι με πλοίο μια ημέρα του Σαββατοκύριακου (Παρασκευή έως Κυριακή) ήταν περισσότερο ή λιγότερο ακριβό από το ταξίδι μια ημέρα της εβδομάδας (Δευτέρα έως Πέμπτη).

None

None
None
None