Με πλοίο για Φριούλι-Βενετία Τζούλια

Για να φτάσετε στην Φριούλι-Βενετία Τζούλια με πλοίο, μπορείτε να αναχωρήσετε από 5 χώρες: Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία, Ελλάδα και Αλβανία. Τα πλοία των 4 εταιρειών (Minoan Lines, Liberty Lines, Trieste Lines ή Adria Ferries) που πραγματοποιούν δρομολόγια προς την Φριούλι-Βενετία Τζούλια προσεγγίζουν 9 λιμάνια: Ανκόνα, Τεργέστη, Piran, Πούλα, Πάτρα, Porec, Rovinj και Durres.

Με ένα δίκτυο 8 ακτοπλοϊκών γραμμών, είναι εύκολο να φτάσετε στην Φριούλι-Βενετία Τζούλια και να βρείτε την ιδανική διέλευση. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες Minoan Lines, Liberty Lines, Trieste Lines και Adria Ferries προσφέρουν έως και 3 διασταυρώσεις την ημέρα. Βρείτε όλες τις τιμές και τις καλύτερες προσφορές για Φριούλι-Βενετία Τζούλια στη μηχανή αναζήτησης της Vivanoda.

Η ταχύτερη διέλευση διαρκεί 40 λεπτά (Piran - Τεργέστη) με απόσταση 21 km και η μεγαλύτερη 37 ώρες (Durres - Τεργέστη) με απόσταση 663 km

Πλοία για Φριούλι-Βενετία Τζούλια σε αριθμούς

Χώρες
Ιταλία
Σλοβενία
Κροατία
Ελλάδα
Αλβανία
Αριθμός διασταυρώσεων
3 διασταυρώσεις την ημέρα
Αριθμός λιμένων
9
Αριθμός ακτοπλοϊκών συνδέσεων
8
Αριθμός ακτοπλοϊκών εταιρειών
4
Αναζήτηση για πλοία
Αναζήτηση και κράτηση καταλύματος

Σημαντικά δρομολόγια πλοίων για Φριούλι-Βενετία Τζούλια

Αναζητήστε τα ταχύτερα, μεγαλύτερα ή συχνότερα δρομολόγια πλοίων για Φριούλι-Βενετία Τζούλια στη Vivanoda. Συγκρίνετε προσφορές από Minoan Lines, Liberty Lines, Trieste Lines και Adria Ferries και κλείστε το εισιτήριό σας για Φριούλι-Βενετία Τζούλια.

Τα πιο δημοφιλή δρομολόγια πλοίων προς Φριούλι-Βενετία Τζούλια

Για να ταξιδέψετε στην Φριούλι-Βενετία Τζούλια με πλοίο, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες Adria Ferries, Trieste Lines, Liberty Lines και Minoan Lines προσφέρουν καθημερινά δρομολόγια από Ηγουμενίτσα, Durres, Rovinj, Porec, Πάτρα ή Πούλα.

Αναζήτηση για πλοία
Αναζήτηση και κράτηση καταλύματος
Πλοία Φριούλι-Βενετία Τζούλια - Τιμές, εισιτήρια και δρομολόγια πλοίων

Πορθμεία Φριούλι-Βενετία Τζούλια: τουριστικός οδηγός

Πορθμεία Φριούλι-Βενετία Τζούλια: Τι να δείτε και τι να κάνετε;

Η περιοχή Friuli-Venezia Giulia βρίσκεται στη βορειοανατολική Ιταλία και συνορεύει με την Αδριατική Θάλασσα. Είτε φτάσετε με πλοίο στη Βενετία, την Τεργέστη ή σε άλλο λιμάνι, πρόκειται να ανακαλύψετε μια χώρα πλούσια σε ιστορία, υπέροχα τοπία και νόστιμη κουζίνα.

Η κύρια πόλη της περιοχής είναι η Τεργέστη, ένα πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό στολίδι. Ξεκινήστε την επίσκεψή σας από το κάστρο Miramare, που βρίσκεται στην ακτή. Με τους περιποιημένους κήπους του και την εκπληκτική θέα στη θάλασσα, αυτό το κάστρο είναι το ιδανικό μέρος για να κάνετε μια βόλτα και να νιώσετε ότι μεταφέρεστε πίσω στο χρόνο. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς την Piazza Unità d'Italia, την κεντρική πλατεία της Τεργέστης, που είναι γεμάτη με μεγαλοπρεπή κτίρια και προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το ιστορικό καφέ Caffè degli Specchi, όπου μπορείτε να απολαύσετε έναν νόστιμο καφέ απολαμβάνοντας τη ζωντανή ατμόσφαιρα της πλατείας.

Ένα άλλο στολίδι της περιοχής είναι η πόλη Ούντινε, γνωστή για τη μεσαιωνική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική της. Περπατήστε στα στενά δρομάκια του ιστορικού κέντρου και θαυμάστε το μεγαλείο της Piazza della Libertà, με το σιντριβάνι και την επιβλητική στήλη του Απόλλωνα. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Castello di Udine, ένα φρούριο του δέκατου πέμπτου αιώνα με πανοραμική θέα στην πόλη. Για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, σταματήστε σε μια τοπική οστερία και δοκιμάστε τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως το ζαμπόν San Daniele και το τυρί Montasio.

Η περιοχή είναι επίσης γεμάτη από υπέροχα φυσικά αξιοθέατα. Το Εθνικό Πάρκο Δολομίτες Friuli είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της πεζοπορίας και της αναρρίχησης. Με τις μαγευτικές κορυφές, τις καταπράσινες κοιλάδες και τις αφρώδεις λίμνες του, αυτό το πάρκο προσφέρει τοπία που κόβουν την ανάσα. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Grotte di Villanova, ένα γεωλογικό θαύμα με εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Τέλος, αν είστε λάτρεις της ιστορίας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την πόλη Aquileia, όπου βρίσκεται ένας αρχαιολογικός χώρος που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Θαυμάστε τις ανασκαφές των αρχαίων ρωμαϊκών λουτρών, του φόρουμ και του ποτάμιου λιμανιού αυτής της αρχαίας ρωμαϊκής πόλης. Και μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη Βασιλική της Aquileia, που φιλοξενεί υπέροχα ψηφιδωτά που χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα.

Η Friuli-Venezia Giulia είναι μια περιοχή με πλήθος θαυμάτων προς εξερεύνηση. Είτε είστε λάτρης της φύσης, είτε της ιστορίας, είτε γευσιγνώστης που αναζητά νέες γεύσεις, εδώ θα βρείτε αυτό που ψάχνετε. Ανεβείτε λοιπόν σε ένα πλοίο και αφήστε τον εαυτό σας να παρασυρθεί από την ομορφιά και τον πολιτιστικό πλούτο αυτής της μοναδικής ιταλικής περιοχής.

Αναζήτηση για πλοία
Αναζήτηση και κράτηση καταλύματος

Κύρια λιμάνια προσέγγισης για τη διέλευση προς την Φριούλι-Βενετία Τζούλια

Άλλοι ακτοπλοϊκοί προορισμοί από την Φριούλι-Βενετία Τζούλια

None

None
None
None