Πάτρα
Ταξιδέψτε απευθείας στο Ιθάκη με πλοίο
Ιθάκη
Δείτε τιμές

Πώς θα πάω από το Πάτρα στο Ιθάκη με πλοίο?

Ψάχνετε το τέλειο εισιτήριο από Πάτρα για Ιθάκη? Έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Το να πάρετε ένα πλοίο από το Πάτρα για το Ιθάκη είναι ένας βολικός και ευχάριστος τρόπος να ταξιδέψετε.

Γνωρίζουμε ότι ο προγραμματισμός ενός ακτοπλοϊκού ταξιδιού από το Πάτρα προς το Ιθάκη μπορεί να είναι αγχωτικός, γι' αυτό και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε την κράτησή σας από το Πάτρα προς το Ιθάκη όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και εύκολη.

Με τη Vivanoda, την εύχρηστη πλατφόρμα μας, μπορείτε να συγκρίνετε τιμές, δρομολόγια και υπηρεσίες διαφόρων ακτοπλοϊκών εταιρειών όπως η Kefalonian Lines ή Ionian Group. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να βρείτε την καλύτερη προσφορά για ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο Πάτρα Ιθάκη που ταιριάζει στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας, είτε ταξιδεύετε μόνοι σας, είτε ως ζευγάρι, είτε με την οικογένειά σας.

Τα περισσότερα πλοία της Kefalonian Lines ή Ionian Group προσφέρουν υπηρεσίες επί του πλοίου, όπως καμπίνες, εστιατόρια, καταστήματα, Wi-Fi και πολλά άλλα. Συχνά προσφέρουν επίσης διευκολύνσεις για άτομα με μειωμένη κινητικότητα.

Για να βρείτε τις καλύτερες προσφορές για δρομολόγια από Πάτρα προς Ιθάκη, απλά εισάγετε τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας και ξεκινήστε την αναζήτησή σας στο Vivanoda.

Πληροφορίες για τα πλοία από Πάτρα προς Ιθάκη

Λιμάνι αναχώρησης
Πάτρα
Ελλάδα
Δυτική Ελλάδα
Λιμάνι άφιξης
Ιθάκη
Ελλάδα
Ιόνια Νησιά
Απόσταση
90 km
Ακτοπλοϊκές εταιρείες
Kefalonian Lines, Ionian Group
Συχνότητα διασταυρώσεων
7 διασταυρώσεις την εβδομάδα
Ελάχιστος χρόνος διέλευσης
3 ώρες 40 λεπτά
Αναζήτηση για πλοία
Αναζήτηση και κράτηση καταλύματος

Πλοία Πάτρα Ιθάκη: Ναύλοι, χρονοδιαγράμματα και διάρκεια

Για να ταξιδέψετε με το πλοίο από Πάτρα για Ιθάκη, θα βρείτε εισιτήρια από 16 € για ένα άτομο αν ταξιδεύετε χωρίς αυτοκίνητο έως 84 € αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό σας. Η μέση τιμή που έχουμε δει για το δρομολόγιο Πάτρα προς Ιθάκη είναι 50 €. Ο μέσος χρόνος διάπλου από το Πάτρα για το Ιθάκη είναι 3 ώρες 56 λεπτά. Τα πιο αργά πλοία θα χρειαστούν 4 ώρες 5 λεπτά για να φτάσουν στο Ιθάκη, ενώ τα πιο γρήγορα πλοία θα φτάσουν στο Ιθάκη σε 3 ώρες 35 λεπτά. Το πρώτο πλοίο αναχωρεί από το λιμάνι του Πάτρα στις 13:00. Το τελευταίο πλοίο για το Ιθάκη αναχωρεί από το λιμάνι του Πάτρα στις 13:30.

Μέση τιμή για τη διέλευση από το Πάτρα προς το Ιθάκη
50 €
Εύρος τιμών των πλοίων Πάτρα Ιθάκη (Χαμηλότερη τιμή για 1 επιβάτη και υψηλότερη τιμή για 1 επιβάτη και ένα αυτοκίνητο)
16 € - 84 €
Μέσος χρόνος διέλευσης Πάτρα Ιθάκη
3 ώρες 56 λεπτά
Ώρα αναχώρησης του πρώτου πλοίου για Ιθάκη
13:00
Ώρα αναχώρησης του τελευταίου πλοίου για Ιθάκη
13:30
Ώρα άφιξης του πρώτου πλοίου για Ιθάκη
17:05

Γιατί να πάρετε το πλοίο από το Πάτρα προς το Ιθάκη;

Είτε ταξιδεύετε μόνοι, είτε ως ζευγάρι είτε με την οικογένεια, το πλοίο από το Πάτρα προς το Ιθάκη μπορεί να είναι μια βολική και ευχάριστη επιλογή για να φτάσετε στο Ιθάκη. Ακολουθούν 3 λόγοι για τους οποίους πιστεύουμε ότι ένα πλοίο από το Πάτρα προς το Ιθάκη είναι ο ιδανικός τρόπος για να ταξιδέψετε.

Για να απολαύσετε την απίστευτη θέα στη θάλασσα
Γενικά, όταν πηγαίνουμε διακοπές δίπλα στη θάλασσα, αναζητούμε όσο το δυνατόν περισσότερο θέα στη θάλασσα (στο εστιατόριο, στο ξενοδοχείο, σε μια πεζοπορία...). Θα απολαμβάνετε θέα 360 μοιρών στον ωκεανό από το λιμάνι του Πάτρα έως το Ιθάκη, είτε γευματίζετε είτε χαλαρώνετε σε ένα από τα σαλόνια του πλοίου. Παντού, τα μεγάλα παράθυρα σας προσφέρουν εξαιρετική θέα στην καταγάλανη θάλασσα, ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την καταπραϋντική της δύναμη.
Για την άνεση μιας καμπίνας
Αν και δεν είναι υποχρεωτικό να κάνετε τη διέλευση από το Πάτρα στο Ιθάκη κλείνοντας καμπίνα, στερείστε μια άνεση που το πλοίο είναι το μόνο μέσο μεταφοράς που σας προσφέρει. Όπως και τα πραγματικά δωμάτια ξενοδοχείων, προσφέρουν στους ταξιδιώτες κρεβάτια, μπάνια και, σε ορισμένες σουίτες, φινιστρίνια και μπαλκόνια. Ακόμη και σε μια ημερήσια διέλευση, η ιδιωτικότητα μιας καμπίνας είναι δυνατή και πολύ πιο άνετη από το να κάθεστε σε ένα σαλόνι.
Ξεκουράζεστε πολύ περισσότερο απ' ό,τι στο αυτοκίνητο
Λόγω της αυξημένης εγρήγορσης που απαιτείται για την οδήγηση ενός αυτοκινήτου σε μακρινά ταξίδια, η οδήγηση είναι εξαντλητική. Αντίθετα, ένα ταξίδι με πλοίο Πάτρα Ιθάκη είναι εξαιρετικά χαλαρωτικό. Τα πλοία της Kefalonian Lines ή Ionian Group είναι σχεδιασμένα με χώρους αφιερωμένους στη χαλάρωση ή την ψυχαγωγία: σαλόνια ή καμπίνες, εξωτερικό σολάριουμ, μπαρ και εστιατόρια... Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα φτάσετε στο Ιθάκη εντελώς χαλαροί.

Ποιες εταιρείες εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Πάτρα και Ιθάκη;

Αν θέλετε να ταξιδέψετε μεταξύ Πάτρα και Ιθάκη με πλοίο, υπάρχουν πολλές εταιρείες για να διαλέξετε, όπως η Kefalonian Lines ή Ionian Group, οι οποίες εκτελούν τακτικά δρομολόγια μεταξύ των δύο πόλεων. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διάφορες ακτοπλοϊκές εταιρείες σε αυτή τη διαδρομή και τις ώρες αναχώρησής τους εδώ.

Kefalonian Lines Πάτρα Ιθάκη
Kefalonian Lines
Η Kefalonian Lines λειτουργεί ακτοπλοϊκές υπηρεσίες προς Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών μεταξύ των λιμανιών του Πάτρα και του Ιθάκη. Στη Vivanoda, μπορείτε να συγκρίνετε τιμές Πάτρα-Ιθάκη και να κλείσετε το εισιτήριο της Kefalonian Lines μεταξύ Πάτρα και Ιθάκη. Η Kefalonian Lines πραγματοποιεί 7 διασταυρώσεις την εβδομάδα για Ιθάκη από το Πάτρα και ο χρόνος ταξιδιού είναι 3 ώρες 40 λεπτά. Περισσότερες πληροφορίες για την Kefalonian Lines
3 ώρες 40 λεπτά
7 διασταυρώσεις την εβδομάδα
Ionian Group Πάτρα Ιθάκη
Ionian Group
Η Ionian Group λειτουργεί ακτοπλοϊκές υπηρεσίες προς Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών μεταξύ των λιμανιών του Πάτρα και του Ιθάκη. Στη Vivanoda, μπορείτε να συγκρίνετε τιμές Πάτρα-Ιθάκη και να κλείσετε το εισιτήριο της Ionian Group μεταξύ Πάτρα και Ιθάκη. Περισσότερες πληροφορίες για την Ionian Group

Από πού αναχωρούν τα πλοία από το Πάτρα; Από πού φθάνουν τα πλοία στο Ιθάκη;

Λιμάνι αναχώρησης στο Πάτρα

Τα πλοία της Kefalonian Lines ή Ionian Group αναχωρούν για το Ιθάκη από τα ακόλουθα λιμάνια στο Πάτρα:

Patras Terminal Ferry Sud
Χάρτης
Patras Terminal Ferry Nord
Χάρτης

Λιμάνι άφιξης στο Ιθάκη

Τα πλοία της Ionian Group ή Kefalonian Lines φτάνουν στο Ιθάκη από τα ακόλουθα λιμάνια:

Ithaka (Pisaetos)
Χάρτης
Αναζήτηση για πλοία
Αναζήτηση και κράτηση καταλύματος

FAQ (ΣΥΧΝΈΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ)

Αν πάρετε το πλοίο από το Πάτρα για το Ιθάκη, θα χρειαστείτε τουλάχιστον 3 ώρες 40 λεπτά για να καλύψετε τα 90 km μεταξύ Πάτρα και Ιθάκη.

Αυτό εξαρτάται συχνά από την εποχή (το χειμώνα υπάρχουν λιγότερα δρομολόγια μεταξύ Πάτρα και Ιθάκη) και την ακτοπλοϊκή εταιρεία (Kefalonian Lines και Ionian Group). Επί του παρόντος, υπάρχουν 7 διασταυρώσεις την εβδομάδα μεταξύ Πάτρα και Ιθάκη.

Υπάρχουν 2 ακτοπλοϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται μεταξύ Πάτρα και Ιθάκη: Kefalonian Lines και Ionian Group.

Ναι, οπωσδήποτε, απευθείας συνδέσεις προσφέρονται από τις Kefalonian Lines, Ionian Group.

Πριν από την κράτηση, συγκρίνετε τις τιμές των Kefalonian Lines, Ionian Group στην ιστοσελίδα μας Vivanoda. Στη συνέχεια, κάντε κράτηση για τη διέλευση της επιλογής σας εύκολα και με ασφάλεια στην ιστοσελίδα του συνεργάτη μας.

Εάν θέλετε να αλλάξετε ή να ακυρώσετε την κράτησή σας για το Πάτρα Ιθάκη, μπορείτε να το κάνετε εύκολα επικοινωνώντας με τον συνεργάτη μας που διαχειρίζεται την κράτησή σας. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι, ανάλογα με τους όρους του ναύλου, ορισμένα εισιτήρια δεν επιστρέφονται ή δεν αλλάζουν. Είναι σημαντικό να το έχετε υπόψη σας κατά την κράτηση του εισιτηρίου σας.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής σας μεταξύ Πάτρα και Ιθάκη, θα διανύσετε 90 km.

Για να ταξιδέψετε με πλοίο από το Πάτρα προς το Ιθάκη, μπορείτε να βρείτε τιμές που κυμαίνονται από 16 € για τη χαμηλότερη, έως 84 € για την υψηλότερη. Η μέση τιμή που παρατηρήσαμε ήταν 50 €.

Το πρώτο πλοίο αναχωρεί από το Πάτρα στις 13:00 με προορισμό το Ιθάκη.

Το τελευταίο πλοίο για Ιθάκη αναχωρεί από το Πάτρα συνήθως στις 13:30.

Πώς είναι η διαδρομή από το Πάτρα στο Ιθάκη;

Αν είναι η πρώτη σας φορά σε πλοίο, δεν είναι εύκολο να φανταστείτε πώς είναι μια θαλάσσια διέλευση από το Πάτρα στο Ιθάκη. Για να σας βοηθήσουμε να βυθιστείτε στην ατμόσφαιρα μιας ακτοπλοϊκής κρουαζιέρας της Kefalonian Lines ή Ionian Group, εδώ σας εξηγούμε τα διάφορα στάδια του ταξιδιού, από την επιβίβαση στο πλοίο στο Πάτρα έως την αποβίβαση στο Ιθάκη. Θα βρείτε επίσης πρακτικές πληροφορίες για το Πάτρα και το Ιθάκη.

Έτοιμοι για επιβίβαση στο Πάτρα

Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσει το ταξίδι σας με το πλοίο Πάτρα Ιθάκη:

  • Παρουσίαση στο λιμάνι του Πάτρα / Θα πρέπει να διαθέσετε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα (ελέγξτε το με την Kefalonian Lines ή Ionian Group) πριν από την πραγματική ώρα αναχώρησης του πλοίου για να φτάσετε στον τερματικό σταθμό του Πάτρα. Μετά την παρέλευση αυτού του χρονικού διαστήματος, η εταιρεία δικαιούται να σας αρνηθεί την επιβίβαση.
  • Check in για τη διέλευση Πάτρα - Ιθάκη / Πηγαίνετε στο γκισέ της Ionian Group ή Kefalonian Lines στον τερματικό σταθμό του Πάτρα για να κάνετε check in με το διαβατήριο ή την ταυτότητά σας και τον αριθμό κράτησής σας. Με αυτοκίνητο, η διαδικασία είναι η ίδια, αλλά απευθείας από τις λωρίδες επιβίβασης. Παραμένετε στο όχημά σας.
  • Επιβίβαση στο πλοίο για το Ιθάκη / Προσέξτε τα φωνητικά μηνύματα στον τερματικό σταθμό του Πάτρα που σας καλούν να επιβιβαστείτε. Εάν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, το προσωπικό της Ionian Group ή Kefalonian Lines θα σας δώσει οδηγίες για την επιβίβαση και τη στάθμευση του οχήματός σας στο πλοίο.

Η ζωή στο πλοίο μεταξύ Πάτρα και Ιθάκη

Κατά τη διάρκεια της διέλευσης, ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του πλοίου της Kefalonian Lines ή Ionian Group όπως επιθυμεί. Ορισμένοι ταξιδιώτες θα θέλουν να χαλαρώσουν στην ιδιωτικότητα μιας καμπίνας, ενώ άλλοι θα απολαύσουν τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα παιχνίδια και τα καταστήματα.

Άφιξη πλοίου στο Ιθάκη

Τέλος, θα βρείτε ορισμένες πληροφορίες για την άφιξη του πλοίου στο Ιθάκη:

  • Προσεγγίζοντας το λιμάνι του Ιθάκη / Θα σας επιτραπεί να επιστρέψετε στο γκαράζ του πλοίου μόλις το πλοίο ελλιμενιστεί. Δεν υπάρχει λόγος να βιαστείτε. Εάν θέλετε να περιμένετε, σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε την είσοδο στο λιμάνι του Ιθάκη από τα εξωτερικά καταστρώματα.
  • Εγκαταλείψτε την καμπίνα σας. / Θα πρέπει να εκκενώσετε την καμπίνα σας περίπου μισή ώρα πριν από την άφιξη στο λιμάνι του Ιθάκη.
  • Αποβίβαση από το πλοίο και εξερεύνηση του Ιθάκη / Μόλις ανοίξουν οι πόρτες του γκαράζ, η αποβίβαση από το πλοίο είναι αρκετά γρήγορη. Οι πεζοί επιβάτες βγαίνουν από το πλοίο ακόμη πιο γρήγορα. Το προσωπικό του τελωνείου στο λιμάνι του Ιθάκη μπορεί να σας κάνει έλεγχο. Τέλος, η παραμονή σας στο Ιθάκη αρχίζει ουσιαστικά!

Φίλτρα αναζήτησης

Τρόπος μεταφοράς
Ώρα αναχώρησης
Ώρα άφιξης