Προτεινόμενη διαδρομή
Μπάρι
Ταξιδέψτε απευθείας στο Βενετία με αεροπορικά, Carpooling, λεωφορείο, τρένο
Βενετία
Δείτε τιμές
Εναλλακτικές διαδρομές
Μπάρι
Ταξιδέψτε με τρένο, λεωφορείο, Carpooling για Ρώμη
Ρώμη
Ταξιδέψτε με αεροπορικά, τρένο, Carpooling, λεωφορείο για Βενετία
Βενετία
Δείτε τιμές
Μπάρι
Ταξιδέψτε με τρένο, Carpooling, λεωφορείο για Μπολόνια
Μπολόνια
Ταξιδέψτε με τρένο, λεωφορείο, Carpooling για Βενετία
Βενετία
Δείτε τιμές

Πώς θα πάτε από το Μπάρι στο Βενετία;

Σχεδιάζετε να ταξιδέψετε στο Μπάρι από το Βενετία και αναζητάτε τις καλύτερες επιλογές μεταφοράς για το ταξίδι σας; Γνωρίζουμε ότι συχνά είναι δύσκολο να επιλέξετε τον καλύτερο τρόπο για να ταξιδέψετε από το Μπάρι στο Βενετία, είτε για λόγους τιμής, είτε για λόγους χρόνου, είτε για λόγους ευκολίας. Η Vivanoda θα σας βοηθήσει να βρείτε όλες τις συγκοινωνιακές λύσεις για να ταξιδέψετε μεταξύ Μπάρι και Βενετία, είτε με αεροπλάνο, είτε με τρένο, είτε με λεωφορείο, είτε με κοινόχρηστο αυτοκίνητο.

Με λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε μέσο μεταφοράς και για τις εταιρείες μεταφορών (ÖBB, Trenitalia, Italo (NTV), FlixBus ή Alitalia), μπορείτε εύκολα να συγκρίνετε τιμές, δρομολόγια και χρόνους ταξιδιού, ώστε να επιλέξετε την επιλογή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Είτε είστε οικονομικός ταξιδιώτης είτε αναζητάτε έναν γρήγορο και βολικό τρόπο να ταξιδέψετε μεταξύ Μπάρι και Βενετία, έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να σχεδιάσετε ένα αξέχαστο ταξίδι Μπάρι - Βενετία.

Για το ταξίδι σας από το Μπάρι στο Βενετία, έχετε διάφορες επιλογές μεταφοράς

Λεωφορείο από Μπάρι προς Βενετία

Τα λεωφορεία αποτελούν συχνά την πιο οικονομική επιλογή για το ταξίδι από το Μπάρι στο Βενετία, προσφέροντας επιλογές απευθείας ταξιδιού ή με ενδιάμεσες στάσεις.

Μπάρι Βενετία με τρένο

Αν σας αρέσει να ταξιδεύετε με έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικό τρόπο, το τρένο Μπάρι - Βενετία είναι ιδανικό και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

Αεροπορικά Μπάρι Βενετία

Πολλές πτήσεις συνδέουν καθημερινά το Μπάρι με το Βενετία, προσφέροντας μια γρήγορη και βολική επιλογή για τους ταξιδιώτες. Αν βιάζεστε, η πτήση είναι ο ταχύτερος τρόπος για να φτάσετε στο Βενετία σε χρόνο ρεκόρ.

Συγκέντρωση με αυτοκίνητο Μπάρι Βενετία

Ο συνδυασμός με αυτοκίνητο μεταξύ Μπάρι και Βενετία είναι ιδανικός αν θέλετε να ταξιδέψετε στο Βενετία με καλή παρέα και να μειώσετε το κόστος μεταφοράς. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει περιορισμένη ευελιξία όσον αφορά τα δρομολόγια και τα σημεία παραλαβής είτε στο Μπάρι είτε στο Βενετία.

Όποια επιλογή κι αν επιλέξετε, το εργαλείο μας για τη σύγκριση τιμών θα σας βοηθήσει να βρείτε την πιο κατάλληλη επιλογή μεταφοράς από το Μπάρι στο Βενετία για τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

Ταξιδιωτικές πληροφορίες για Μπάρι Βενετία

Πόλη αναχώρησης
Μπάρι
Ιταλία
Απουλία
Πόλη προορισμού
Βενετία
Ιταλία
Βένετο
Απόσταση
602 km
Απευθείας σύνδεση
Ναι, άμεση σύνδεση με αεροπορικά, Carpooling, λεωφορείο και τρένο
Αναζήτηση εισιτηρίων Μπάρι Βενετία
Αναζήτηση διαμονής στο Βενετία
Σχεδιάστε εύκολα το ταξίδι σας από το Μπάρι στο Βενετία με τη Vivanoda

Σχεδιάστε εύκολα το ταξίδι σας από το Μπάρι στο Βενετία με τη Vivanoda

Με τη Vivanoda μπορείτε εύκολα να συγκρίνετε όλα τα διαθέσιμα μέσα μεταφοράς, όπως πτήσεις, τρένα, λεωφορεία και συγκοινωνίες, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό σας. Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε τα αποτελέσματα ανάλογα με την τιμή, το χρόνο ταξιδιού, το πρόγραμμα και τις επιλογές άνεσης. Χάρη στην ευκολία χρήσης και τη σαφήνειά του, το Vivanoda σας επιτρέπει να βρείτε τα εισιτήρια μεταξύ Μπάρι και Βενετία που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας με λίγα κλικ. Η Vivanoda εμφανίζει επίσης όλες τις ειδικές προσφορές και προωθητικές ενέργειες των διαφόρων αεροπορικών εταιρειών, όπως η ÖBB, Trenitalia, Italo (NTV), FlixBus ή Alitalia, για να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα στα εισιτήριά σας. Μη διστάσετε λοιπόν και χρησιμοποιήστε τη Vivanoda τώρα για να προετοιμάσετε το ταξίδι σας μεταξύ Μπάρι και Βενετία με ήσυχο μυαλό!

Σύγκριση των τρόπων μεταφοράς μεταξύ Μπάρι και Βενετία

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του ταξιδιού με τρένο από το Μπάρι στο Βενετία;
Τοπία Τα τρένα μεταξύ Μπάρι και Βενετία προσφέρουν συχνά μαγευτικά τοπία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Ταχύτητα Τα τρένα από το Μπάρι προς το Βενετία είναι συχνά πολύ πιο γρήγορα από τα λεωφορεία ή τα αυτοκίνητα.
Προσβασιμότητα Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί του Μπάρι ή του Βενετία βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, καθιστώντας εύκολη τη χρήση άλλων μέσων μεταφοράς για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης.
Κόστος Τα εισιτήρια του τρένου Μπάρι-Βενετία μπορεί να είναι πιο ακριβά από τα εισιτήρια του λεωφορείου ή του αυτοκινήτου, ειδικά στα τρένα υψηλής ταχύτητας.
Ευελιξία Τα δρομολόγια των τρένων Μπάρι - Βενετία μπορεί να είναι περιορισμένα και μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αλλάξετε τρένο αν χρειαστεί.
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του ταξιδιού με λεωφορείο από το Μπάρι στο Βενετία;
Τιμές Τα εισιτήρια του λεωφορείου από το Μπάρι προς το Βενετία είναι συχνά πολύ φθηνότερα από τα εισιτήρια του τρένου ή του αεροπλάνου για το Βενετία (και μερικές φορές φθηνότερα από τα εισιτήρια με το αυτοκίνητο), καθιστώντας το μια προσιτή επιλογή για τους ταξιδιώτες με χαμηλό προϋπολογισμό.
Επιβατικές υπηρεσίες Τα σύγχρονα λεωφορεία μεταξύ Μπάρι και Βενετία είναι συνήθως εξοπλισμένα με άνετα καθίσματα, κλιματισμό, δωρεάν Wi-Fi, πρίζες και τουαλέτες.
Ευελιξία Οι εταιρείες λεωφορείων προσφέρουν διάφορες επιλογές δρομολογίων για το ταξίδι μεταξύ Μπάρι και Βενετία, κάτι που μπορεί να είναι βολικό αν έχετε συγκεκριμένους χρονικούς περιορισμούς.
Άνεση Τα λεωφορεία Μπάρι-Βενετία μπορεί να είναι λιγότερο άνετα από τα τρένα, λόγω του μειωμένου χώρου για τα πόδια και της ποιότητας της ανάρτησης.
Χρόνος ταξιδιού Τα λεωφορεία από το Μπάρι προς το Βενετία είναι συνήθως πολύ πιο αργά από τα τρένα προς το Βενετία για να καλύψουν την απόσταση των 602 km.
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της πτήσης από το Μπάρι προς το Βενετία;
Ταχύτητα Η πτήση μεταξύ Μπάρι και Βενετία είναι ο ταχύτερος τρόπος για να διανύσετε τα 602 km μεταξύ Μπάρι και Βενετία.
Επιλογή αεροπορικών εταιρειών Υπάρχουν πολλές αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν πτήσεις από το Μπάρι προς το Βενετία, τόσο απευθείας όσο και με ενδιάμεσο σταθμό, δίνοντας στους ταξιδιώτες μια ευρεία επιλογή.
Τιμές Τα αεροπορικά εισιτήρια από το Μπάρι προς το Βενετία μπορεί να είναι πιο ακριβά από τα εισιτήρια του τρένου ή του λεωφορείου, ιδίως σε περιόδους υψηλής κίνησης (αργίες, Σαββατοκύριακα κ.λπ.).
Περιβαλλοντικά μειονεκτήματα Οι πτήσεις προς Μπάρι Βενετία έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον λόγω των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, καθώς οι πτήσεις είναι ένα από τα πιο ρυπογόνα μέσα μεταφοράς.
Έλεγχοι ασφαλείας Οι ταξιδιώτες για το Βενετία πρέπει συχνά να φτάνουν στο αεροδρόμιο του Μπάρι νωρίς λόγω των αυστηρών ελέγχων ασφαλείας.
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της μεταφοράς με αυτοκίνητο από το Μπάρι στο Βενετία;
Ευέλικτη Ο συνδυασμός με αυτοκίνητο από το Μπάρι προς το Βενετία είναι συχνά πιο ευέλικτος από άλλους τρόπους μεταφοράς.
Οικονομικό Η μεταφορά με αυτοκίνητο από το Μπάρι στο Βενετία είναι συχνά ο πιο οικονομικός τρόπος για να ταξιδέψετε.
Φιλικότητα Η μεταφορά με κοινόχρηστο αυτοκίνητο μεταξύ Μπάρι και Βενετία είναι συχνά πιο ευχάριστη και φιλική από άλλους τρόπους μεταφοράς, ειδικά αν μοιράζεστε το ταξίδι με συμπαθητικούς ανθρώπους.
Νιώθετε ανασφάλεια Μπορεί να συμβεί να αισθάνεστε ανασφαλείς στο αυτοκίνητο με τον οδηγό, λόγω της συμπεριφοράς ή του τρόπου οδήγησής του.
Διαθεσιμότητα Η εύρεση διαθεσιμότητας για μια διαδρομή με κοινόχρηστο αυτοκίνητο από το Μπάρι προς το Βενετία μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά αν προγραμματίζετε εκ των προτέρων. Οι περισσότερες συγκοινωνίες είναι διαθέσιμες μόνο λίγες ημέρες ή εβδομάδες πριν από την αναχώρηση.
Αξιοπιστία Θα πρέπει να βασιστείτε στη συνέπεια και την αξιοπιστία του οδηγού για το ταξίδι σας στο Μπάρι Βενετία. Δεν είναι πάντα στην ώρα τους.

Από πού να ξεκινήσετε στο Μπάρι; Πού θα φτάσω στο Βενετία;

Σταθμοί λεωφορείων αναχώρησης Μπάρι

Bari
Χάρτης

Σταθμοί αναχώρησης στο Μπάρι

Bari Centrale
Χάρτης

Αεροδρόμια αναχώρησης στο Μπάρι

Palese
Χάρτης

Σταθμοί λεωφορείων άφιξης στο Βενετία

Venice (Airport VCE)
Χάρτης
Mestre (Train station)
Χάρτης
Venice (Tronchetto)
Χάρτης

Σταθμοί άφιξης Βενετία

Venezia Mestre
Χάρτης
Venezia Santa Lucia
Χάρτης

Αεροδρόμια άφιξης στο Βενετία

Marco Polo
Χάρτης
Treviso
Χάρτης
Αναζήτηση εισιτηρίων Μπάρι Βενετία
Αναζήτηση διαμονής στο Βενετία

3 συμβουλές για φθηνότερο ταξίδι μεταξύ Μπάρι και Βενετία

Αποφασίσατε να ταξιδέψετε από το Μπάρι στο Βενετία και ψάχνετε τρόπους να εξοικονομήσετε χρήματα από το εισιτήριό σας; Ακολουθούν 3 χρήσιμες συμβουλές για να εξοικονομήσετε χρήματα στο ταξίδι σας. Είτε επιλέξετε να ταξιδέψετε με λεωφορείο, τρένο, αεροπορικά ή Carpooling, αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να βρείτε τις καλύτερες τιμές για το ταξίδι σας από το Μπάρι στο Βενετία.

  • 1. Αποφύγετε τα έξτρα
    Ορισμένα έξτρα, όπως τα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από το Μπάρι στο Βενετία, μπορεί να είναι ακριβά και δεν είναι πάντα απαραίτητα για ένα σύντομο ταξίδι. Για να εξοικονομήσετε χρήματα, προσπαθήστε να προγραμματίσετε σνακ ή ποτά πριν αναχωρήσετε για το Βενετία και χρησιμοποιήστε δωρεάν εναλλακτικές λύσεις για ψυχαγωγία, όπως η ανάγνωση ενός βιβλίου.
  • 2. Ταξιδέψτε ελαφρά
    Εάν ταξιδεύετε μεταξύ Μπάρι και Βενετία με εταιρεία που χρεώνει επιπλέον για τις παραδοτέες αποσκευές, όπως συμβαίνει συχνά, ίσως είναι φρόνιμο να περιορίσετε τις αποσκευές σας στο ελάχιστο για να εξοικονομήσετε χρήματα. Προσπαθήστε να πακετάρετε μόνο τα απαραίτητα και βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις πολιτικές αποσκευών της αεροπορικής εταιρείας πριν αναχωρήσετε για το Βενετία.
  • 3. Να είστε ευέλικτοι στις ημερομηνίες
    Τα εισιτήρια Μπάρι-Βενετία είναι συχνά φθηνότερα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας απ' ό,τι το Σαββατοκύριακο. Αν έχετε την πολυτέλεια να ταξιδέψετε στο Βενετία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και όχι το Σαββατοκύριακο, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από το εισιτήριο Μπάρι-Βενετία. Επιπλέον, η ευελιξία στις ημερομηνίες μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βρείτε τις καλύτερες τιμές για το Βενετία.

Λεωφορείο Μπάρι Βενετία

Οι περισσότεροι μεταφορείς σας επιτρέπουν να κάνετε online κράτηση θέσεων για το λεωφορείο Μπάρι-Βενετία. Συχνά υπάρχει χρέωση για αυτή την υπηρεσία.

Η μέση τιμή ενός εισιτηρίου λεωφορείου για το δρομολόγιο Μπάρι-Βενετία ποικίλλει ανάλογα με τον μεταφορέα και την ώρα της κράτησης. Σε ορισμένες ημερομηνίες υψηλής κίνησης, οι τιμές μπορεί να διπλασιαστούν! Συγκρίνετε όλες τις τιμές των λεωφορείων από Μπάρι προς Βενετία στη Vivanoda.

Οι πολιτικές ακύρωσης και τροποποίησης ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την εταιρεία λεωφορείων, γι' αυτό είναι σημαντικό να ελέγχετε τους όρους και τις προϋποθέσεις κατά την κράτηση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ακύρωση ή η αλλαγή του εισιτηρίου σας για το λεωφορείο Μπάρι-Βενετία συνεπάγεται πρόσθετο κόστος.

Τα λεωφορεία μεταξύ Μπάρι και Βενετία προσφέρουν συνήθως τουαλέτες για τους επιβάτες, αλλά συνιστάται πάντα να ενημερώνεστε από τον μεταφορέα πριν από το ταξίδι. Σε κάθε περίπτωση, προβλέπονται διαλείμματα στους σταθμούς εξυπηρέτησης του αυτοκινητόδρομου.

Η συχνότητα των αναχωρήσεων για Μπάρι από Βενετία ποικίλλει ανάλογα με τον μεταφορέα, την περίοδο και την ημέρα της εβδομάδας. Για να έχετε μια πλήρη επισκόπηση όλων των αναχωρήσεων λεωφορείων προς Βενετία, παρακαλούμε καθορίστε την ημερομηνία αναχώρησης και κάντε αναζήτηση στη Vivanoda.

Τα λεωφορεία Μπάρι-Βενετία είναι γενικά εξοπλισμένα με κλιματισμό για να διατηρούν τους επιβάτες άνετους, ειδικά το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές.

Εταιρείες λεωφορείων Μπάρι Βενετία

FlixBus
FlixBus
Αναζήτηση για εισιτήρια λεωφορείων Μπάρι Βενετία

Τρένα Μπάρι Βενετία

Οι επιβάτες μπορούν φυσικά να πάρουν αποσκευές μαζί τους στο τρένο από το Μπάρι προς το Βενετία. Δεν υπάρχει όριο βάρους, αλλά ορισμένες σιδηροδρομικές εταιρείες περιορίζουν τον αριθμό των αποσκευών που μπορείτε να πάρετε μαζί σας και απαιτούν να πληρώσετε ένα επίναυλο. Από την άλλη πλευρά, το μέγεθος των αποσκευών θα πρέπει να είναι λογικό, καθώς ο χώρος μέσα στο τρένο είναι συχνά περιορισμένος.

Τα σιδηροδρομικά εισιτήρια από το Μπάρι προς το Βενετία μπορούν να επιστραφούν ή να ανταλλαγούν, αλλά είναι συνήθως ακριβότερα. Τα φθηνότερα εισιτήρια είναι μη επιστρεπτέα και μη ανταλλάξιμα.

Τα τρένα μεταξύ Μπάρι και Βενετία είναι εξοπλισμένα με πρίζες και δωρεάν Wi-Fi για τους επιβάτες. Οι πρίζες είναι διαθέσιμες στα περισσότερα βαγόνια, ενώ η σύνδεση Wi-Fi ενδέχεται να είναι ασταθής σε ορισμένες περιοχές.

Συνιστάται να κλείσετε το σιδηροδρομικό σας εισιτήριο από το Μπάρι προς το Βενετία τουλάχιστον μερικές εβδομάδες νωρίτερα για να έχετε την καλύτερη τιμή.

Μπορεί να υπάρχει διαφορά τιμής ανάλογα με την ώρα της ημέρας που ταξιδεύετε με το τρένο από το Μπάρι στο Βενετία. Τα εισιτήρια που αγοράζονται σε ώρες εκτός αιχμής είναι φθηνότερα από εκείνα που αγοράζονται σε ώρες αιχμής. Για να έχετε μια λεπτομερή επισκόπηση όλων των τιμών, η Vivanoda συγκρίνει όλα τα μέσα μεταφοράς μεταξύ Μπάρι και Βενετία.

Τα εισιτήρια για τη διαδρομή Μπάρι - Βενετία μπορείτε να τα παραλάβετε από το σταθμό, να τα εκτυπώσετε στο σπίτι ή απευθείας από το κινητό σας τηλέφωνο. Είναι επίσης δυνατή η παραλαβή εισιτηρίων μέσω ενός περιπτέρου αυτοεξυπηρέτησης σε ορισμένους σταθμούς.

Εταιρείες τρένων από Μπάρι προς Βενετία

ÖBB
ÖBB
Trenitalia
Trenitalia
Italo (NTV)
Italo (NTV)
Αναζήτηση για εισιτήρια τρένων Μπάρι Βενετία

Πτήσεις Μπάρι Βενετία

Αεροπορικές εταιρείες Μπάρι Βενετία

Alitalia
Alitalia
Easyjet
Easyjet
Volotea
Volotea
Ryanair
Ryanair
Αναζήτηση για πτήσεις Μπάρι Βενετία

Ανταλλαγή αυτοκινήτων Μπάρι Βενετία

Η διάρκεια ενός ταξιδιού με τη μέθοδο του carpool μεταξύ Μπάρι και Βενετία εξαρτάται επίσης από τις συνθήκες κυκλοφορίας και τη διαδρομή που θα ακολουθήσει ο οδηγός. Ξεκινώντας τώρα μια αναζήτηση τιμών στη Vivanoda, θα λάβετε την εκτιμώμενη διάρκεια για κάθε διαθέσιμη προσφορά για την υπηρεσία carpool.

Το μέσο κόστος μιας διαδρομής με κοινόχρηστο αυτοκίνητο από το Μπάρι στο Βενετία εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η εποχή του έτους, η ζήτηση και η προσφορά, καθώς και η πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για την οργάνωση του κοινούχρηστου αυτοκινήτου. Για να λάβετε μια πολύ ακριβή εκτίμηση της τιμής και της διαθεσιμότητας ενός ταξιδιού με κοινόχρηστο αυτοκίνητο από Μπάρι προς Βενετία, ξεκινήστε μια αναζήτηση στη Vivanoda εισάγοντας τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας.

Στη Vivanoda, την πλατφόρμα μας για τη σύγκριση των τρόπων μεταφοράς μεταξύ Μπάρι και Βενετία, θα έχετε πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες προσφορές συγκοινωνίας με τιμή, εκτιμώμενη διάρκεια και τοποθεσίες παραλαβής.

Είναι δυνατόν να κάνετε κράτηση για κοινόχρηστο αυτοκίνητο την τελευταία στιγμή, αλλά αυτό εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των οδηγών και τη ζήτηση για το ταξίδι. Συνιστάται να κάνετε κράτηση για τη μεταφορά σας με αυτοκίνητο εκ των προτέρων για να εξασφαλίσετε το ταξίδι σας.

Οι οδηγοί μεταφορών με συνεπιβατήριο συχνά έχουν περιορισμούς για τις μεγάλες αποσκευές λόγω του περιορισμένου χώρου στο όχημα. Επομένως, συνιστάται να επικοινωνήσετε με τον οδηγό πριν από το ταξίδι σας προς Μπάρι Βενετία για να συζητήσετε αυτά τα θέματα.

Οι ώρες αναχώρησης και άφιξης για τις διαδρομές με πούλμαν από το Μπάρι προς το Βενετία ποικίλλουν ανάλογα με τον οδηγό και την επιλεγμένη διαδρομή. Η Vivanoda σας προσφέρει επιλογές αναζήτησης για να περιορίσετε τις πιο κατάλληλες ώρες.

Πλατφόρμα συγκοινωνιών Μπάρι Βενετία

Blablacar
Blablacar
Αναζήτηση για μεταφορά με αυτοκίνητο Μπάρι Βενετία

Φίλτρα αναζήτησης

Τρόπος μεταφοράς
Ώρα αναχώρησης
Ώρα άφιξης